Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała alternatywa dla wędlin - prosty ale pyszny i aromatyczny schab parzony w szynkowarze. O galaretkę moi najbliżsi toczą boje na widelce!
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17592
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1743
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15199
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4347
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8955
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17592
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1743
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15199
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4347
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8955
Składniki
Schab umyć, osuszyć, natrzeć dokładnie solą. Zrobić marynatę: olej, czosnek, pieprz z kolendrą, słodką paprykę i posiekana pietruszkę wymieszać i dokładnie zamacerować mięsko. Na wierzch położyć listki laurowe. Schab włożyć do szynkowara , docisnąć i umieścić w lodówce na dobę.
Szynkowar włożyć do garnka z wodą ( szynkowar powinien być prawie w całości zakryty wodą). Mięso należy parzyć na małym ogniu. Temperatura wody powinna być w przedziale 70-80 stopni, a temperatura mięsa powinna osiągnąć 72 stopnie. U mnie parzenie trwa ok.1,5-2 godziny. Tak dla pewności ,że mięso nie będzie surowe :) Po tym czasie należy schłodzić szynkowar i wstawić na 12 godzin do lodówki. Potem tylko wyciągnąć i rozkoszować się smakiem :) Zdecydowanie lepsza wędlina niż ta ze sklepu:)