Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała alternatywa dla wędlin - prosty ale pyszny i aromatyczny schab parzony w szynkowarze. O galaretkę moi najbliżsi toczą boje na widelce!
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 130
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3799
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 238
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 214
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 130
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3799
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 238
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 214
Składniki
Schab umyć, osuszyć, natrzeć dokładnie solą. Zrobić marynatę: olej, czosnek, pieprz z kolendrą, słodką paprykę i posiekana pietruszkę wymieszać i dokładnie zamacerować mięsko. Na wierzch położyć listki laurowe. Schab włożyć do szynkowara , docisnąć i umieścić w lodówce na dobę.
Szynkowar włożyć do garnka z wodą ( szynkowar powinien być prawie w całości zakryty wodą). Mięso należy parzyć na małym ogniu. Temperatura wody powinna być w przedziale 70-80 stopni, a temperatura mięsa powinna osiągnąć 72 stopnie. U mnie parzenie trwa ok.1,5-2 godziny. Tak dla pewności ,że mięso nie będzie surowe :) Po tym czasie należy schłodzić szynkowar i wstawić na 12 godzin do lodówki. Potem tylko wyciągnąć i rozkoszować się smakiem :) Zdecydowanie lepsza wędlina niż ta ze sklepu:)