Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa,pyszna,bardzo delikatna,drobiowa galantyna... Same plusy ! Jedyny drobny minus to ilość żelatyny :-(
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 213
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 669
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 213
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 669
Składniki
Warzywa obrać, pokroić w ćwiartki i wrzucić do garnka z zimną,osoloną wodą.Kurczaka pokroić i wrzucić do gotujących się warzyw.Doprawić solą i pieprzem.Gotować do miękkości.Po ugotowaniu wyjąć mięso,ostudzić i pokroić na kawałki.Wystudzoną marchew pokroić w kostkę,a do wywaru wsypać i rozpuścić żelatynę.Z butelki odciąć górę i "wsypywać" na przemian kurczaka,marchew i koperek.Zalać przestudzoną żelatyną.Wstawić na noc do lodówki.Następnego dnia rozciąć butelkę i pokroić w plastry.Ja użyłam butelki po wodzie mineralnej firmy Nestle,ponieważ jest miękka i dość elastyczna...inne butelki są bardzo twarde i miałam kłopot z ich rozcięciem...
SMACZNEGO