Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa,pyszna,bardzo delikatna,drobiowa galantyna... Same plusy ! Jedyny drobny minus to ilość żelatyny :-(
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 141
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 186
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 54
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 103
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 41
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 141
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 186
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 54
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 103
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 41
Składniki
Warzywa obrać, pokroić w ćwiartki i wrzucić do garnka z zimną,osoloną wodą.Kurczaka pokroić i wrzucić do gotujących się warzyw.Doprawić solą i pieprzem.Gotować do miękkości.Po ugotowaniu wyjąć mięso,ostudzić i pokroić na kawałki.Wystudzoną marchew pokroić w kostkę,a do wywaru wsypać i rozpuścić żelatynę.Z butelki odciąć górę i "wsypywać" na przemian kurczaka,marchew i koperek.Zalać przestudzoną żelatyną.Wstawić na noc do lodówki.Następnego dnia rozciąć butelkę i pokroić w plastry.Ja użyłam butelki po wodzie mineralnej firmy Nestle,ponieważ jest miękka i dość elastyczna...inne butelki są bardzo twarde i miałam kłopot z ich rozcięciem...
SMACZNEGO