Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy, drobiowy pasztet, który jest prosty, pyszny i szybki do przygotowania. Jako dodatki można dodać to na co tylko mamy ochotę - paprykę, suszone pomidory, żurawina. Od sklepowego różni się przede wszystkim głębokim smakiem i brakiem konserwantów. Polecam!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 803
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 936
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 142
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2834
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 803
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 936
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 142
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2834
Składniki
Cebulę oraz paprykę kroimy w kostkę i podsmażamy, aż zmiękną. Przekładamy do osobnego naczynia aby ostygły. Wątróbkę i pierś z kurczaka oczyszczamy, kroimy w mniejsze kawałki i podsmażamy na tej samej patelni gdzie smażyła się papryka z cebulką. Doprawiamy mięso do smaku solą, czosnkiem, tymiankiem i rozmarynem. Smażymy aż mięso straci surowość. Odstawiamy do przestudzenia.
Podsmażoną paprykę z cebulą oraz mięso przeskładamy do blendera i miksujemy aż składniki się połączą (można również zmielić w maszynce do mielenia). Mniej więcej pod koniec dodajemy miękkie masło i miksujemy dalej do uzyskania jednolitej masy. Gotową masę można skosztować i ewentualnie doprawić pod swój smak, ja czasem dosypuję troszkę pieprzu. Pasztet przekładamy do zamykanego pojemniczka i przechowujemy w lodówce. Smacznego!