Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mielonka z dziczyzny prasowana i parzona metodą sous vide, czyli jeszcze smaczniejsza niż lubisz
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 401
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 29
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 61
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 95
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 401
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 29
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 61
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 95
Składniki
Mięso rozdrabniamy następująco: - kl. I na sitku 12mm - kl. II oraz indyka na sitku 6mm - kl. III na sitku 3mm Następnie mieszamy wszystkie klasy mięsa razem dodajemy peklosól. Wstawiamy do chłodnego miejsca na 1 dobę.
Mieszamy wszystko dodajemy przyprawy oraz wodę i żelatynę na końcu. Mieszamy do uzyskania odpowiedniej kleistości. Przygotowaną masą mięsną napełniamy praskę lub osłonki barierowe.
Mielonkę w prasce z uwagi na wymiary i masę parzyłem metodą sous vide 64st./3h,
Studzimy w zimnej wodzie, przenosimy do chłodnego pomieszczenia celem wychłodzenia i dalej chłodzimy w lodówce w temp. poniżej 6 st. Mięso z dzika można zastąpić wieprzowym, a z jelenia wołowym. Ja nadmiar plastruję i po zapakowaniu próżniowym mrożę.