Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja ulubiona fasolka, tym razem bez buleczki.
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11948
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 807
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 105
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2859
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11948
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 807
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 105
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2859
Składniki
Od fasolki odcinamy koncowki, dokladnie pluczemy, zalewamy woda, dodajemy lyzeczke soli i gotujemy ok 15 minut. Wylewamy na durszlak i dokladnie odparowujemy. Rownolegle na malej patelni na lyzce smalcu smazymy szyneczke z cebula pokrojona w piorka, doprawiamy przyprawa warzywna i pieprzem. Fasolke okraszamy i podajemy jako dodatek do obfitego obiadu lub tez jako danie glowne. Smacznego.