Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Luzowany kurczak faszerowany, idealny jako świąteczna wędlina.
nitka i igła, rękaw do pieczenia
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 4600
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 751
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 4600
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 751
Składniki
Kurczaka najlepiej się luzuje nacinając skórę na grzbiecie. Przy skórze pozostawia się piersi i udka. Otwory w skórze zszywa się na okrętkę i z całości formuje się "walec" i zszywa. Mięso od wewnątrz trzeba posolić ~ pozostałości- szyjka, kości, można użyć jako bazę do zupy.
Okrawki z mięsa i tłuszczu trzeba rozdrobnić malakserem i a potem trzeba dodać przyprawy - (pół łyżeczki z górką na każde pół litra farszu), kaszę manną i pół szklanki wody,do uzyskania masy jak na parówki.
Kurczaka można parzyć w rosole lub w rękawie do pieczenia i w samej wodzie- tak aby woda się nie dostała do wewnątrz. Około 1,5 h- nie doprowadzając do zagotowania.
Smacznego :)