Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab faszerowany w kapuście to w sam raz potrawa na świąteczny stół.
        
        
        
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231758
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4961
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36381
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231758
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4961
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36381
        
        
                Składniki
Schab nacinamy w środku, solimy.
Cebulę obieramy , kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju. Pieczarki kroimy i dodajemy do cebuli, przyprawiamy pieprzem oraz solą. Dodajemy ketchup, chwilę jeszcze prużymy i studzimy farsz.
Schab nadziewamy farszem
Mięso wkładamy w woreczek do pieczenia i pieczemy 40 minut w 180˚C.
Do garnka wkładamy kapustę kiszoną, zalewamy wodą i gotujemy. Do kapusty dokładamy listek i ziele oraz pieczarki, gotujemy.
Gdy schab jest już prawie gotowy, przekładamy razem z sosem od pieczenia do brytfanny. Przekładamy również do mięsa kapustę kiszoną. Prużymy jeszcze 20 minut pod przykryciem, jeżeli jest mało sosu można dolać trochę wody.
Danie gotowe. Smacznego.