Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab faszerowany w kapuście to w sam raz potrawa na świąteczny stół.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9866
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2494
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1637
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 603
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3769
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9866
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2494
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1637
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 603
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3769
Składniki
Schab nacinamy w środku, solimy.
Cebulę obieramy , kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju. Pieczarki kroimy i dodajemy do cebuli, przyprawiamy pieprzem oraz solą. Dodajemy ketchup, chwilę jeszcze prużymy i studzimy farsz.
Schab nadziewamy farszem
Mięso wkładamy w woreczek do pieczenia i pieczemy 40 minut w 180˚C.
Do garnka wkładamy kapustę kiszoną, zalewamy wodą i gotujemy. Do kapusty dokładamy listek i ziele oraz pieczarki, gotujemy.
Gdy schab jest już prawie gotowy, przekładamy razem z sosem od pieczenia do brytfanny. Przekładamy również do mięsa kapustę kiszoną. Prużymy jeszcze 20 minut pod przykryciem, jeżeli jest mało sosu można dolać trochę wody.
Danie gotowe. Smacznego.