Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa wędlina najlepsza. Wygląda jak wędzona.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68624
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2081
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68624
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2081
Składniki
Mięso dokładnie oczyścić z błonek i delikatnie umyć. Do dużego garnka wlać 3-3,5 litra wody. Dodać sól, pieprz czarny w ziarnach, cukier, majonez, musztardę, rozgniecione ząbki czosnku, przekrojoną na pół cebulę, łupiny z cebuli, ziele, listki laurowe. Czosnku ani cebuli nie trzeba obierać. Pomieszać, najlepiej rózgą. Majonez ładnie rozprowadzi się w wodzie. Włożyć mięso do zalewy i garnek postawić na gazie. Garnek musi być przykryty. Gotować 10 min od zagotowania. Wyłączyć gaz i pozostawić do całkowitego wystudzenia ok 6-7 godz. Następnie powtórzyć czynność. Gotować 10 min i pozostawić do całkowitego wystudzenia. Wyjąć mięso z zalewy i osuszyć papierowymi ręcznikami. Mięso jest gotowe. Można kroić, zajadać. Smacznego.