Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filety z kurczaka parzone wędzone, idealna wędlina do kanapek.
osłonka 100 mm, nóż, przędza wędliniarska, wędzarnia lub garnek do wędzenia,
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1177
Dziś do pracy.
Odsłon: 39
Gulasz z marchewką to pyszne danie jednogarnkowe na bazie czerwonego wina i b...
Odsłon: 722
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1177
Dziś do pracy.
Odsłon: 39
Gulasz z marchewką to pyszne danie jednogarnkowe na bazie czerwonego wina i b...
Odsłon: 722
Składniki
Wymyte, osuszone papierowymi ręczniczkami kompletne filety nacieramy dobrze solą peklową, pieprzem i majerankiem. Moczymy w letniej osolonej wodzie 2 kawałki po 30 cm. osłonki białkowej o średnicy 100 mm. Zwijamy ścisło natarte filety i wciskamy każdego kompletnego fileta do osłonki. Oba końce osłonki zawiązujemy mocno i osznurowujemy jak na zdjęciu.
Parzymy w temp. 90 stopni C. 10 minut i obniżamy temperaturę do 75 stopni i parzymy jeszcze 20 minut. Po sparzeniu wieszamy na kiju do ostudzenia i osuszenia na 24 godziny. Wędzimy 2 godziny w temperaturze 50-60 stopni C.
Studzimy i do lodówki. Smacznego !!!