Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filety z kurczaka parzone wędzone, idealna wędlina do kanapek.
osłonka 100 mm, nóż, przędza wędliniarska, wędzarnia lub garnek do wędzenia,
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2139
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38641
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1350
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2139
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38641
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1350
Składniki
Wymyte, osuszone papierowymi ręczniczkami kompletne filety nacieramy dobrze solą peklową, pieprzem i majerankiem. Moczymy w letniej osolonej wodzie 2 kawałki po 30 cm. osłonki białkowej o średnicy 100 mm. Zwijamy ścisło natarte filety i wciskamy każdego kompletnego fileta do osłonki. Oba końce osłonki zawiązujemy mocno i osznurowujemy jak na zdjęciu.
Parzymy w temp. 90 stopni C. 10 minut i obniżamy temperaturę do 75 stopni i parzymy jeszcze 20 minut. Po sparzeniu wieszamy na kiju do ostudzenia i osuszenia na 24 godziny. Wędzimy 2 godziny w temperaturze 50-60 stopni C.
Studzimy i do lodówki. Smacznego !!!