Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filety z kurczaka parzone wędzone, idealna wędlina do kanapek.
osłonka 100 mm, nóż, przędza wędliniarska, wędzarnia lub garnek do wędzenia,
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 75
W święta warto nie dodawać sobie pracy. Podany z "pasztecikami" na ciepło,z...
Odsłon: 54
Przepis dnia
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 1125
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1999
Świąteczne smaki.
Odsłon: 248
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 1979
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 75
W święta warto nie dodawać sobie pracy. Podany z "pasztecikami" na ciepło,z...
Odsłon: 54
Przepis dnia
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 1125
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1999
Świąteczne smaki.
Odsłon: 248
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 1979
Składniki
Wymyte, osuszone papierowymi ręczniczkami kompletne filety nacieramy dobrze solą peklową, pieprzem i majerankiem. Moczymy w letniej osolonej wodzie 2 kawałki po 30 cm. osłonki białkowej o średnicy 100 mm. Zwijamy ścisło natarte filety i wciskamy każdego kompletnego fileta do osłonki. Oba końce osłonki zawiązujemy mocno i osznurowujemy jak na zdjęciu.
Parzymy w temp. 90 stopni C. 10 minut i obniżamy temperaturę do 75 stopni i parzymy jeszcze 20 minut. Po sparzeniu wieszamy na kiju do ostudzenia i osuszenia na 24 godziny. Wędzimy 2 godziny w temperaturze 50-60 stopni C.
Studzimy i do lodówki. Smacznego !!!