Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, aromatyczna i długo wędzona kiełbasa.
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 120
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 109
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 120
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 109
Składniki
Peklowanie na sucho 72 godz. w chłodnym miejscu o temperaturze 4-8°C. Mielenie: wp.I na sitku 12 mm, wp.II na sitku 8 mm. Farsz nabijany w jelita naturalne, baranie kaliber 22/24 mm. Osadzanie: 6 godz. w temp. 8-12°C. Osuszanie: ok. 1/2 godz. temp. 25-30°C. Wędzenie: zimnym dymem 22°C przez 6-12 godz. lub do koloru, zrębki olcha-buk, na koniec wiśnia. Uwagi: 2 dni podsuszane.