Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, aromatyczna i długo wędzona kiełbasa.
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 37
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 656
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10877
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2327
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 37
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 656
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10877
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2327
Składniki
Peklowanie na sucho 72 godz. w chłodnym miejscu o temperaturze 4-8°C. Mielenie: wp.I na sitku 12 mm, wp.II na sitku 8 mm. Farsz nabijany w jelita naturalne, baranie kaliber 22/24 mm. Osadzanie: 6 godz. w temp. 8-12°C. Osuszanie: ok. 1/2 godz. temp. 25-30°C. Wędzenie: zimnym dymem 22°C przez 6-12 godz. lub do koloru, zrębki olcha-buk, na koniec wiśnia. Uwagi: 2 dni podsuszane.