Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, aromatyczna i długo wędzona kiełbasa.
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 243
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 121
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 243
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 121
Składniki
Peklowanie na sucho 72 godz. w chłodnym miejscu o temperaturze 4-8°C. Mielenie: wp.I na sitku 12 mm, wp.II na sitku 8 mm. Farsz nabijany w jelita naturalne, baranie kaliber 22/24 mm. Osadzanie: 6 godz. w temp. 8-12°C. Osuszanie: ok. 1/2 godz. temp. 25-30°C. Wędzenie: zimnym dymem 22°C przez 6-12 godz. lub do koloru, zrębki olcha-buk, na koniec wiśnia. Uwagi: 2 dni podsuszane.