Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galantyna jest alternatywą dla kupnych wędlin drobiowych .Jest nie tylko smaczniejsza ale również zdrowsza i tańsza .A do tego poczucie dumy że wszystkim smakuje jest bez cenne.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 179
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 183
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 179
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 183
Składniki
Podudzia pozbawić skóry i wytrybować . Zabiegani mogą kupić mięso z ud kurcząt już gotowe w ilość niecałego kilograma. Oszczędni mogą nabyć ćwiartki z kurczaka .Odciąć kawałki grzbietu i przeznaczyć na zupkę ,pałki na pyszny obiadek a podudzia do tego przepisu.
Kawałki mięsa wymieszać z przyprawami oprócz żelatyny .Mięso masować ok 2-3 min.Przykryć naczynie z mięsem i odstawić do lodówki do dnia następnego.
Do zapeklowanego mięsa dodać 2 łyżeczki żelatyny i 3 łyżki zimnej wody.Dokładnie wszystko wymieszać .Najlepszym narzędziem do tego będzie nasza dłoń.
Do szynkowara włożyć zawiązany z jednej strony rękaw do pieczenia .Całe mięsko przełożyć do tegoż rękawa dokładnie ugniatając .Zawiązać rękaw ,zamknąć szynkowar .Zagotować wodę w garnku wstawić szynkowar z mięskiem i gotować na malutkim ogniu przez 1 1/2 godziny.
Wyjąć szynkowar ostudzić i wstawić do lodówki na całą noc (ważne). Następnego dnia wyjąć i delektować się własnoręcznie wykonaną wędliną .Smacznego.