Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam gigantycznego schabowego nadziewanego serem mozzarella i szynką, po usmażeniu kotlet ma 24 cm.Chrupiący na zewnątrz, a w środku soczysty i delikatny.Polecam serdecznie :-) Smacznego !!! https://youtu.be/n9w1CpJhnh8
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5347
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 883
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11780
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5347
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 883
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11780
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Schab myjemy i obsuszamy ręcznikiem papierowym, następnie rozbijamy bardzo cienko tłuczkiem tak aby nie porozrywać mięsa. Jajko rozbijamy do szerszej miski i wsypujemy, czosnek, paprykę, majeranek, sól i pieprz do smaku, całość mieszamy dokładnie. Na duży talerz wysypujemy mąkę, a na drugi duży talerz wysypujemy bułkę tartą.
Rozbite kotlety delikatnie oprószmy pieprzem i solą, a następnie układamy szynkę i ser na jednym kotlecie, następnie nakładamy drugiego kotleta na pierwszego i dociskamy ranty tłuczkiem. Następnie, delikatnie panierujemy olbrzyma, na początku w mące, potem w jajku i w bułce tartej. Tak przygotowanego olbrzymiego kotleta smażymy na rozgrzanej patelni z olejem na złoty kolor z obu stron. Gotowe !!! Smacznego :-)