Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niebanalny pomysł na zrobienie kotletów schabowych w 5 minut. Tak przyrządzony schab smakuje jak z grilla.
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 190
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 28
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17416
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 190
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 28
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17416
Składniki
Plastry mięsa oprószamy solą i pieprzem. Musztardę mieszamy z miodem. Mięso zanurzamy w sosie musztardowym. Jeśli mamy czas to odstawiamy na godzinę, by się zamarynowało. Plastry mięsa kładziemy na płycie rozgrzanej gofrownicy. Gofrownicę zamykamy. Mięso pieczemy około 3-5 minut, aż się zrumieni i powstanie brązowa kratka. Mięso podajemy z ulubioną sałatką oraz sosem np. jogurtowym, czosnkowym, tzatzyki...