Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 54
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2622
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 783
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1558
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14121
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 54
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2622
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 783
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1558
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14121
Składniki
Golonkę umyć i umieścić w garnku. Zalać wodą i postawić na gazie. Zacząć gotować. Zdjąć szumowiny. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, pieprz czarny ziarna i łyżkę soli. Gotować ok 1,5-2 godziny na wolnym ogniu. Do miękkości mięsa. Golonkę wyjąć z garnka. Lekko przestudzić. Umieścić w naczyniu żaroodpornym. Posmarować mieszanką musztardy z ketchupem, majonezem, miodem. Naczynie wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 30-40 min. Do ładnego zrumienienia. Gotowe. Golonkę można podać do obiadu, albo po przestudzeniu można serwować np na kanapki. Dobrze smakuje z chrzanem. Z pozostałego wywaru ugotować krupnik. Smacznego.