Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1237
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2954
Kotlety z serka wiejskiego to pyszna, lekka propozycja, która doskonale spraw...
Odsłon: 79322
Łosoś to niezwykle zdrowa ryba, dlatego warto, aby regularnie pojawiała się n...
Odsłon: 478
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1237
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2954
Kotlety z serka wiejskiego to pyszna, lekka propozycja, która doskonale spraw...
Odsłon: 79322
Łosoś to niezwykle zdrowa ryba, dlatego warto, aby regularnie pojawiała się n...
Odsłon: 478
Składniki
Golonkę umyć i umieścić w garnku. Zalać wodą i postawić na gazie. Zacząć gotować. Zdjąć szumowiny. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, pieprz czarny ziarna i łyżkę soli. Gotować ok 1,5-2 godziny na wolnym ogniu. Do miękkości mięsa. Golonkę wyjąć z garnka. Lekko przestudzić. Umieścić w naczyniu żaroodpornym. Posmarować mieszanką musztardy z ketchupem, majonezem, miodem. Naczynie wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 30-40 min. Do ładnego zrumienienia. Gotowe. Golonkę można podać do obiadu, albo po przestudzeniu można serwować np na kanapki. Dobrze smakuje z chrzanem. Z pozostałego wywaru ugotować krupnik. Smacznego.