Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 495
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 152
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 203
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 495
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 152
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 203
Składniki
Golonkę umyć i umieścić w garnku. Zalać wodą i postawić na gazie. Zacząć gotować. Zdjąć szumowiny. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, pieprz czarny ziarna i łyżkę soli. Gotować ok 1,5-2 godziny na wolnym ogniu. Do miękkości mięsa. Golonkę wyjąć z garnka. Lekko przestudzić. Umieścić w naczyniu żaroodpornym. Posmarować mieszanką musztardy z ketchupem, majonezem, miodem. Naczynie wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 30-40 min. Do ładnego zrumienienia. Gotowe. Golonkę można podać do obiadu, albo po przestudzeniu można serwować np na kanapki. Dobrze smakuje z chrzanem. Z pozostałego wywaru ugotować krupnik. Smacznego.