Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 827
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 412
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15213
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1862
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 827
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 412
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15213
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1862
Składniki
Golonkę umyć i umieścić w garnku. Zalać wodą i postawić na gazie. Zacząć gotować. Zdjąć szumowiny. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, pieprz czarny ziarna i łyżkę soli. Gotować ok 1,5-2 godziny na wolnym ogniu. Do miękkości mięsa. Golonkę wyjąć z garnka. Lekko przestudzić. Umieścić w naczyniu żaroodpornym. Posmarować mieszanką musztardy z ketchupem, majonezem, miodem. Naczynie wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 30-40 min. Do ładnego zrumienienia. Gotowe. Golonkę można podać do obiadu, albo po przestudzeniu można serwować np na kanapki. Dobrze smakuje z chrzanem. Z pozostałego wywaru ugotować krupnik. Smacznego.