Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak zachwyca i jest niespotykany. Wykonanie przepisu jast proste.
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 66
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 58
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 73
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 37
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 66
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 58
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 73
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 37
Składniki
Przepis jest bardzo prosty w wykonaniu. Zakupioną tylnią golonkę, myjemy i pozbawiamy szczeciny, nacinamy skórę wzdłuż, trybujemy chrząstki i kości. Skórę oddzielamy od miesa, a mięso kroimy na mniejsze kawałki. Następnie przygotowujemy mieszankę ziołowo-peklującą na sucho i nacieramy wycięte mięsko ze środka golonki. Skórę nacieramy również od środka.
Przygotowujemy praskę: wykładamy folią spożywczą i pakujemy na dno skórę, skórką do dołu, następnie układamy mięsko z golonki i na górę skórą do góry. Skórka po wyciągnięciu wsadu z praski będzie wyglądała jak owinięta dookoła. Teraz zakładamy pokrywę praski wraz ze sprężynami i wkładamy na 24 godziny do lodówki. Parzymy w temperaturze 85°C do uzyskania w wyrobie 74°C. Wyrób jest bardzo smaczny i pokrojony w plasterki prezentuje się super.