Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak zachwyca i jest niespotykany. Wykonanie przepisu jast proste.
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 4430
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 741
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 4430
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 741
Składniki
Przepis jest bardzo prosty w wykonaniu. Zakupioną tylnią golonkę, myjemy i pozbawiamy szczeciny, nacinamy skórę wzdłuż, trybujemy chrząstki i kości. Skórę oddzielamy od miesa, a mięso kroimy na mniejsze kawałki. Następnie przygotowujemy mieszankę ziołowo-peklującą na sucho i nacieramy wycięte mięsko ze środka golonki. Skórę nacieramy również od środka.
Przygotowujemy praskę: wykładamy folią spożywczą i pakujemy na dno skórę, skórką do dołu, następnie układamy mięsko z golonki i na górę skórą do góry. Skórka po wyciągnięciu wsadu z praski będzie wyglądała jak owinięta dookoła. Teraz zakładamy pokrywę praski wraz ze sprężynami i wkładamy na 24 godziny do lodówki. Parzymy w temperaturze 85°C do uzyskania w wyrobie 74°C. Wyrób jest bardzo smaczny i pokrojony w plasterki prezentuje się super.