Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak zachwyca i jest niespotykany. Wykonanie przepisu jast proste.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 81
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9332
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 975
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1135
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 81
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9332
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 975
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1135
Składniki
Przepis jest bardzo prosty w wykonaniu. Zakupioną tylnią golonkę, myjemy i pozbawiamy szczeciny, nacinamy skórę wzdłuż, trybujemy chrząstki i kości. Skórę oddzielamy od miesa, a mięso kroimy na mniejsze kawałki. Następnie przygotowujemy mieszankę ziołowo-peklującą na sucho i nacieramy wycięte mięsko ze środka golonki. Skórę nacieramy również od środka.
Przygotowujemy praskę: wykładamy folią spożywczą i pakujemy na dno skórę, skórką do dołu, następnie układamy mięsko z golonki i na górę skórą do góry. Skórka po wyciągnięciu wsadu z praski będzie wyglądała jak owinięta dookoła. Teraz zakładamy pokrywę praski wraz ze sprężynami i wkładamy na 24 godziny do lodówki. Parzymy w temperaturze 85°C do uzyskania w wyrobie 74°C. Wyrób jest bardzo smaczny i pokrojony w plasterki prezentuje się super.