Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gotowana szynka Magdaleny Dopart z Maćkówki"
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2782
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 82
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2782
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 82
Składniki
Szynkę umyj, osusz, włóż do siatki. Wodę zagotuj z solą, majerankiem, majonezem oraz obranym czosnkiem. Włóż mięso i gotuj 45 minut na wolnym ogniu. Zdejmij garnek z ognia. Mięso pozostaw w zalewie do następnego dnia. Znów gotuj bardzo wolno 45 minut. Zgaś ogień i pozostaw szynkę jeszcze na pół godziny w zalewie. Wyjmij mięso, odstaw aby ostygło i stężało.
Porcje 12 130 min Cena 1,40 zł Kalorie 138 kcalŹródło: Takie jest życie