Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gotowany schab z powodzeniem można traktować jako świetny dodatek do kanapek, chociaż w moim domu najczęściej jest po prostu podstawą wszelkiego rodzaju garmażerek, które są serwowane przy okazji różnych uroczystości. Jego ogromną zaletą jet to, że w czasie cięcia się nie kruszy i dzięki temu bardzo ładnie prezentuje się na półmisku.
Po urlopie zostają wspomnienia nie tylko na zdjęciach :) Słoweńsko-chorwacka...
Odsłon: 59
Bowl to pożywne, zdrowe i lekkie danie, które możemy przygotować z naszych ul...
Odsłon: 326
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 226
Po urlopie zostają wspomnienia nie tylko na zdjęciach :) Słoweńsko-chorwacka...
Odsłon: 59
Bowl to pożywne, zdrowe i lekkie danie, które możemy przygotować z naszych ul...
Odsłon: 326
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 226
Składniki
Do garnka wlewam wodę i wszystkie składniki zalewy. Całość gotuję i studzę. Schab oczyszczam z tłuszczu i błon, jeśli takie się na nim znajdują. Oczyszczony schab wkładam do zalewy i gotuje kilka minut (5-6). Garnek ściągam z pieca, a schab pozostawiam w zalewie do ostygnięcia, często zostawiam go na całą noc. Zimny tnę w plastry.