Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pamiętam z dzieciństwa obłędny smak schabowych cioci Ireny, jako jedyna nie rozbijała kotleta na pergamin, można było konkretnie ugryźć kotlet i się najeść mięsem a nie panierką. I nie wiem jak ona to robiła, zawsze były gotowe nawet jak się przyjechało bez zapowiedzi.
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 443
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 791
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 443
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 791
Składniki
Schab pokroiłam na grube plastry- około 1,5- 2 cm.
Rozbiłam je lekko z obu stron- tak aby miały około 1 cm grubości- użyłam folii spożywczej aby nie pochlapać wszystkiego. Przesypałam je solą i pieprzem i opanierowałam. Najpierw w mące, potem w rozkłóconych jajach i bułce tartej. Na patelni rozpuściłam kostkę smalcu i na dosyć dużym ogniu smażyłam kotlety partiami do zrumienienia- dosłownie po parę minut. Smalec dołożyłam jak poziom tłuszczu był zbyt niski.
Smacznego :)