Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, łagodny smak i proste przygotowanie. W sam raz jako dodatek do kaszy.
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 28
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 107
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 28
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 107
Składniki
Schab kroję w drobną kostkę , doprawiam. W garnku rozgrzewam olej i smażę kawałki schabu na ciemny kolor.Pod koniec smażenia dodaję grzyby.
Zalewam ok. 300 ml. wody i duszę pod przykryciem ok. 40 minut. W razie potrzeby uzupełniam wodę. Dodaję drobno posiekaną pietruszkę i w razie potrzeby doprawiam. Mąkę mieszam z odrobiną zimnej wody , dodaję do sosu i energicznie mieszam aby nie powstały grudki. Gotuję jeszcze minutkę i gotowe.