Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, łagodny smak i proste przygotowanie. W sam raz jako dodatek do kaszy.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2582
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3456
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1554
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2232
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2582
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3456
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1554
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2232
Składniki
Schab kroję w drobną kostkę , doprawiam. W garnku rozgrzewam olej i smażę kawałki schabu na ciemny kolor.Pod koniec smażenia dodaję grzyby.
Zalewam ok. 300 ml. wody i duszę pod przykryciem ok. 40 minut. W razie potrzeby uzupełniam wodę. Dodaję drobno posiekaną pietruszkę i w razie potrzeby doprawiam. Mąkę mieszam z odrobiną zimnej wody , dodaję do sosu i energicznie mieszam aby nie powstały grudki. Gotuję jeszcze minutkę i gotowe.