Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, łagodny smak i proste przygotowanie. W sam raz jako dodatek do kaszy.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15745
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4752
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 422
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15745
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4752
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 422
Składniki
Schab kroję w drobną kostkę , doprawiam. W garnku rozgrzewam olej i smażę kawałki schabu na ciemny kolor.Pod koniec smażenia dodaję grzyby.
Zalewam ok. 300 ml. wody i duszę pod przykryciem ok. 40 minut. W razie potrzeby uzupełniam wodę. Dodaję drobno posiekaną pietruszkę i w razie potrzeby doprawiam. Mąkę mieszam z odrobiną zimnej wody , dodaję do sosu i energicznie mieszam aby nie powstały grudki. Gotuję jeszcze minutkę i gotowe.