Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna i bardzo smaczna zupa, z wykorzystaniem resztek domowych wędlin.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15733
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 417
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15733
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 417
Składniki
Grzyby zalać szklanką wody by zmiękły. Wodę po moczeniu grzybów-zachować. Wędliny przełożyć do garnka, dodać pokrojone ziemniaki , seler, marchewkę , liście i ziele. Zalać zimną wodą. Gotować na średnim ogniu około 40 minut. Dodać kapustę kiszoną drobniej pokrojoną, przepłukany pęczak, grzyby pokrojone w paski i wodę , w której się moczyły. Gotować kolejne pół godziny. Wędliny wyjąć łyżką cedzakową i dowolnie pokroić. Dodać do zupy. Doprawić solą i pieprzem. Udekorować natką pietruszki.