Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna i bardzo smaczna zupa, z wykorzystaniem resztek domowych wędlin.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 118
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2663
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 821
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1585
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14240
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 118
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2663
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 821
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1585
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14240
Składniki
Grzyby zalać szklanką wody by zmiękły. Wodę po moczeniu grzybów-zachować. Wędliny przełożyć do garnka, dodać pokrojone ziemniaki , seler, marchewkę , liście i ziele. Zalać zimną wodą. Gotować na średnim ogniu około 40 minut. Dodać kapustę kiszoną drobniej pokrojoną, przepłukany pęczak, grzyby pokrojone w paski i wodę , w której się moczyły. Gotować kolejne pół godziny. Wędliny wyjąć łyżką cedzakową i dowolnie pokroić. Dodać do zupy. Doprawić solą i pieprzem. Udekorować natką pietruszki.