Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna i bardzo smaczna zupa, z wykorzystaniem resztek domowych wędlin.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6399
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114719
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6399
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114719
Składniki
Grzyby zalać szklanką wody by zmiękły. Wodę po moczeniu grzybów-zachować. Wędliny przełożyć do garnka, dodać pokrojone ziemniaki , seler, marchewkę , liście i ziele. Zalać zimną wodą. Gotować na średnim ogniu około 40 minut. Dodać kapustę kiszoną drobniej pokrojoną, przepłukany pęczak, grzyby pokrojone w paski i wodę , w której się moczyły. Gotować kolejne pół godziny. Wędliny wyjąć łyżką cedzakową i dowolnie pokroić. Dodać do zupy. Doprawić solą i pieprzem. Udekorować natką pietruszki.