Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna jako dodatek do tradycyjnego schabowego i ziemniaków z masełkiem. Lekko kwaśna, dobrze doprawiona idealnie komponuje się z kotletem :)
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1304
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1099
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1304
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1099
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Składniki
Kapustę kiszoną płuczemy w zimnej wodzie, a następnie gotujemy do miękkości w osolonej wodzie i odcedzamy. Cebulę kroimy w drobną kostkę, a obraną marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach - podsmażamy na maśle i przekładamy do kapusty. Podlewamy niewielką ilością wody, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, kminek, zioła prowansalskie i paprykę mieloną - chwilę dusimy. Robimy zasmażkę, dodajemy do kapusty wraz z posiekaną zieleniną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.