Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój ulubiony przepis na domową wędlinę - aromatyczną karkówkę do chleba. Sekret jej niepowtarzalnego smaku tkwi w marynacie. Mięso należy natrzeć mieszanką przypraw i odstawić na całą noc do lodówki. Następnego dnia zostanie Wam jedynie wstawić karkówkę do piekarnika i upiec na złoty kolor.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19793
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 465
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 439
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6838
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242409
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19793
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 465
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 439
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6838
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242409
Składniki
Karkówkę opłucz i osusz.
W miseczce połącz wszystkie składniki marynaty.
Karkówkę dokładnie nasmaruj marynatą z każdej strony. Mięso przełóż do brytfanki, przykryj i wstaw do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc).
Następnego dnia wyciągnij karkówkę z lodówki. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Mięso piecz przez około godzinę. 15 minut przed końcem pieczenia zdejmij pokrywę. Karkówka powinna się ładnie przyrumienić.
Upieczone mięso wyciągnij z pieca. Odstaw do wystudzenia.
Karkówka na kanapki najlepiej się kroi po kilku godzinach chłodzenia w lodówce.