Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój ulubiony przepis na domową wędlinę - aromatyczną karkówkę do chleba. Sekret jej niepowtarzalnego smaku tkwi w marynacie. Mięso należy natrzeć mieszanką przypraw i odstawić na całą noc do lodówki. Następnego dnia zostanie Wam jedynie wstawić karkówkę do piekarnika i upiec na złoty kolor.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 874
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11761
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1329
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 874
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11761
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1329
Składniki
Karkówkę opłucz i osusz.
W miseczce połącz wszystkie składniki marynaty.
Karkówkę dokładnie nasmaruj marynatą z każdej strony. Mięso przełóż do brytfanki, przykryj i wstaw do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc).
Następnego dnia wyciągnij karkówkę z lodówki. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Mięso piecz przez około godzinę. 15 minut przed końcem pieczenia zdejmij pokrywę. Karkówka powinna się ładnie przyrumienić.
Upieczone mięso wyciągnij z pieca. Odstaw do wystudzenia.
Karkówka na kanapki najlepiej się kroi po kilku godzinach chłodzenia w lodówce.