Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobre połączenie smaków.
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 168
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 54
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 137
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 10732
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 139
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 168
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 54
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 137
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 10732
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 139
Składniki
Karkówkę naciąć tak, aby powstał płat mięsa. Delikatnie umyć, osuszyć i lekko rozbić tłuczkiem. Natrzeć solą i pieprzem. Pomidory pociąć na mniejsze kawałki. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Pomidory, czosnek, zioła wymieszać z serkiem i dodać żółtka. Zagęścić bułka tartą. Doprawić solą, pieprzem. Nadzienie rozsmarować na mięsie. Mięso zwinąć i umieścić w naczyniu żaroodpornym. Można sobie pomóc wykałaczkami. Podlać bulionem. Wstawić do gorącego piekarnika na 45 min - 180 stopni. Zredukować temperaturę do 120 stopni i piec jeszcze ok 60 min. W tym czasie mięso polewać od czasu do czasu powstałym sosem. Można podawać na ciepło jak i na zimno. Smacznego.