Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka pieczona w całości - Domowa wędlina na kanapki
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2166
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 132
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 227
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2166
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 132
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 227
Składniki
Aby zaoszczędzić czas i pieniądze przygotuję mięso w urządzeniu wielofunkcyjnym Instant Pot z funkcją szybkowaru. Ten sam przepis można przygotować w pierniku. Pieczemy mięso w rękawie do pieczenia. Czas pieczenia będzie wnosił ok. 1,5h. Po tym czasie rozciąć rękaw i podpiec jeszcze kilka minut, aby ładnie się zarumieniła. Przyprawy wymieszać z olejem i natrzeć nimi dokładnie mięso. Wkładamy do lodówki na 48 godzin. Jeśli nie macie tyle czasu może być krócej. Po tym czasie wkładamy mięso do ganka na stojaku dołączonym do urządzenia. Wlewamy 500 ml wody. Zamykamy garnek. Ustawiamy opcje gotowanie pod ciśnieniem na 25-30 minut. Po tym czasie od razu uwalniamy ciśnienie i wylewamy wodę, zmieniamy pokrywę i pieczemy jeszcze 8-15 minut na opcji AirFryer - frytkownicy powietrznej. Po tym czasie odstawiamy mięso do całkowitego przestudzenia. Smacznego!