Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka pieczona w całości - Domowa wędlina na kanapki
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7540
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 191
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2256
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 518
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7540
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 191
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2256
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 518
Składniki
Aby zaoszczędzić czas i pieniądze przygotuję mięso w urządzeniu wielofunkcyjnym Instant Pot z funkcją szybkowaru. Ten sam przepis można przygotować w pierniku. Pieczemy mięso w rękawie do pieczenia. Czas pieczenia będzie wnosił ok. 1,5h. Po tym czasie rozciąć rękaw i podpiec jeszcze kilka minut, aby ładnie się zarumieniła. Przyprawy wymieszać z olejem i natrzeć nimi dokładnie mięso. Wkładamy do lodówki na 48 godzin. Jeśli nie macie tyle czasu może być krócej. Po tym czasie wkładamy mięso do ganka na stojaku dołączonym do urządzenia. Wlewamy 500 ml wody. Zamykamy garnek. Ustawiamy opcje gotowanie pod ciśnieniem na 25-30 minut. Po tym czasie od razu uwalniamy ciśnienie i wylewamy wodę, zmieniamy pokrywę i pieczemy jeszcze 8-15 minut na opcji AirFryer - frytkownicy powietrznej. Po tym czasie odstawiamy mięso do całkowitego przestudzenia. Smacznego!