Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka pieczona w całości - Domowa wędlina na kanapki
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35749
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1223
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1764
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6056
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35749
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1223
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1764
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6056
        
        
                Składniki
Aby zaoszczędzić czas i pieniądze przygotuję mięso w urządzeniu wielofunkcyjnym Instant Pot z funkcją szybkowaru. Ten sam przepis można przygotować w pierniku. Pieczemy mięso w rękawie do pieczenia. Czas pieczenia będzie wnosił ok. 1,5h. Po tym czasie rozciąć rękaw i podpiec jeszcze kilka minut, aby ładnie się zarumieniła. Przyprawy wymieszać z olejem i natrzeć nimi dokładnie mięso. Wkładamy do lodówki na 48 godzin. Jeśli nie macie tyle czasu może być krócej. Po tym czasie wkładamy mięso do ganka na stojaku dołączonym do urządzenia. Wlewamy 500 ml wody. Zamykamy garnek. Ustawiamy opcje gotowanie pod ciśnieniem na 25-30 minut. Po tym czasie od razu uwalniamy ciśnienie i wylewamy wodę, zmieniamy pokrywę i pieczemy jeszcze 8-15 minut na opcji AirFryer - frytkownicy powietrznej. Po tym czasie odstawiamy mięso do całkowitego przestudzenia. Smacznego!