Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka pieczona w całości - Domowa wędlina na kanapki
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3849
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 989
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34230
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 574
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3849
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 989
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34230
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 574
Składniki
Aby zaoszczędzić czas i pieniądze przygotuję mięso w urządzeniu wielofunkcyjnym Instant Pot z funkcją szybkowaru. Ten sam przepis można przygotować w pierniku. Pieczemy mięso w rękawie do pieczenia. Czas pieczenia będzie wnosił ok. 1,5h. Po tym czasie rozciąć rękaw i podpiec jeszcze kilka minut, aby ładnie się zarumieniła. Przyprawy wymieszać z olejem i natrzeć nimi dokładnie mięso. Wkładamy do lodówki na 48 godzin. Jeśli nie macie tyle czasu może być krócej. Po tym czasie wkładamy mięso do ganka na stojaku dołączonym do urządzenia. Wlewamy 500 ml wody. Zamykamy garnek. Ustawiamy opcje gotowanie pod ciśnieniem na 25-30 minut. Po tym czasie od razu uwalniamy ciśnienie i wylewamy wodę, zmieniamy pokrywę i pieczemy jeszcze 8-15 minut na opcji AirFryer - frytkownicy powietrznej. Po tym czasie odstawiamy mięso do całkowitego przestudzenia. Smacznego!