Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona karkówka to jeden z moich ulubionych przepisów kuchni polskiej. Mięso jest bardzo delikatne o wyrazistym smaku. Najlepsza pieczeń na kanapki.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17724
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1824
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15482
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6506
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17724
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1824
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15482
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6506
Składniki
Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i 2 razy naciąć poprzecznie do 3/4 wysokości mięsa. Nacięcia wypełnić połówkami czosnku, plasterkami cebuli i liśćmi laurowymi. Całość posypać solą, pieprzem, majerankiem, zielem angielskim i obłożyć resztą cebuli, czosnku i liści laurowych. Przykryć i odstawić do lodówki na minimum 12 godzin. 20 minut przed pieczeniem wyjąć z lodówki, żeby złapało temperaturę pokojową. Mięso piec bez pokrywki w 200 C ok. 15-20 minut. Potem przykryć pokrywką i piec w 150 C, od 2 do 3 godzin. W między czasie odlewać do miseczki tłuszcz i od czasu do czasu polewać nim mięso.