Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona karkówka to jeden z moich ulubionych przepisów kuchni polskiej. Mięso jest bardzo delikatne o wyrazistym smaku. Najlepsza pieczeń na kanapki.
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 792
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 54
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1568
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 792
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 54
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1568
Składniki
Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i 2 razy naciąć poprzecznie do 3/4 wysokości mięsa. Nacięcia wypełnić połówkami czosnku, plasterkami cebuli i liśćmi laurowymi. Całość posypać solą, pieprzem, majerankiem, zielem angielskim i obłożyć resztą cebuli, czosnku i liści laurowych. Przykryć i odstawić do lodówki na minimum 12 godzin. 20 minut przed pieczeniem wyjąć z lodówki, żeby złapało temperaturę pokojową. Mięso piec bez pokrywki w 200 C ok. 15-20 minut. Potem przykryć pokrywką i piec w 150 C, od 2 do 3 godzin. W między czasie odlewać do miseczki tłuszcz.