Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona karkówka to jeden z moich ulubionych przepisów kuchni polskiej. Mięso jest bardzo delikatne o wyrazistym smaku. Najlepsza pieczeń na kanapki.
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 461
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 980
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 174
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2707
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 461
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 980
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 174
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2707
Składniki
Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i 2 razy naciąć poprzecznie do 3/4 wysokości mięsa. Nacięcia wypełnić połówkami czosnku, plasterkami cebuli i liśćmi laurowymi. Całość posypać solą, pieprzem, majerankiem, zielem angielskim i obłożyć resztą cebuli, czosnku i liści laurowych. Przykryć i odstawić do lodówki na minimum 12 godzin. 20 minut przed pieczeniem wyjąć z lodówki, żeby złapało temperaturę pokojową. Mięso piec bez pokrywki w 200 C ok. 15-20 minut. Potem przykryć pokrywką i piec w 150 C, od 2 do 3 godzin. W między czasie odlewać do miseczki tłuszcz i od czasu do czasu polewać nim mięso.