Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna biała kaszanka która jest zrobiona z trzech rodzajów kasz oraz dodaniem do niej podgardla wieprzowego, mięsa z kurczaka, skóry z kurczaka i boczku oraz kaczych wątróbek. Kaszanka jest idealna do pieczenia na grillu, jak i smażenia na patelni.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 237
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 237
Składniki
Wymyte wszystkie mięsa oprócz wątróbek zalewamy w garnku wodą do ich pokrycia, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie oraz łyżkę soli i gotujemy 60 minut do miękkości mięsa i skór. Po ugotowaniu wyjmujemy do miski ugotowane mięsa i studzimy. Z garnka odmierzamy 5 szklanek wywaru. W pozostałym wywarze parzymy wymyte wątróbki kacze, 10 minut. W między czasie mielimy mięsa z wątróbkami przez sitko 4 mm. Wlewamy do garnka 5 szklanek wywaru,zagotowujemy. Do gotującego się wywaru dodajemy zmielone mięsa i wątróbki, oraz odmierzone ilości kasz (kasze opłukane). Gotujemy, podczas gotowania dodajemy przyprawy do smaku i próbujemy smak. Gdy kasze będą robić się gęste to kończymy gotowanie, przykrywamy garnek pokrywką i czekamy 30 minut. Po tym czasie kasze ładnie dojdą, mieszamy wszystko i studzimy. Ostudzonym farszem nadziewamy osłonki wieprzowe i odkręcamy kiełbaski lub robimy wianki. Kaszanki parzymy w 70 - 75 stopniach Celsjusza przez 30 minut. Smacznego !!!