Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaszanka z patelni doprawiona czosnkiem i cebulką serwowana z słodko-kwaśną surówką z kiszonej kapusty i jabłka podana z ziemniakami gotowanymi lub pieczonymi to prawdziwa uczta dla podniebienia.
Lekkie i chrupiące. Pyszne z cukrem pudrem, syropem klonowym lub innymi ulubi...
Odsłon: 125
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 63
Polecam.
Odsłon: 704
Lekkie i chrupiące. Pyszne z cukrem pudrem, syropem klonowym lub innymi ulubi...
Odsłon: 125
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 63
Polecam.
Odsłon: 704
Składniki
Na patelni rozgrzewamy oliwę /proponuję oliwę z suszonych pomidorów- z przyprawami/. Cebulę i czosnek obieramy, drobno siekamy i wrzucamy na rozgrzany tłuszcz. Podsmażamy ok. 2 min często mieszając by czosnek się nie przypalił. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i podsmażamy kolejne 2 min. Dodajemy pokrojoną w kostkę kaszankę /wcześniej zdejmujemy z niej osłonkę/. Mieszając podsmażamy ok. 10 min, do czasu aż kaszanka się rozpadnie. W razie potrzeby możemy doprawić solą, pieprzem, papryką. Przygotowujemy surówkę: kiszoną kapustę /odciśniętą z soku/ szatkujemy. Dodajemy starte na tarce o dużych oczkach obrane jabłko, oliwę i doprawiamy do smaku cukrem. Kaszankę podajemy z surówką i ziemniakami /gotowanymi, podsmażanymi lub ćwiartkami pieczonymi w piekarniku/