Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, pikantna kaszanka. Idealna do smażenia i na grill.
Szybkie proste żarcie dla głodomorów nieliczących kalorii. Najlepiej smakuje...
Odsłon: 382
Tatar wołowy to danie, którego nikomu nie trzeba przedstawiać. W tym przepisi...
Odsłon: 477
Bardzo pyszna i prosta w przygotowaniu. Robię ją bardzo często i zawsze szybk...
Odsłon: 858
Pączki wyglądają i smakują jak z cukierni . Spróbujcie koniecznie ten przepis
Odsłon: 1249
Tatar wołowy to danie, którego nikomu nie trzeba przedstawiać. W tym przepisi...
Odsłon: 477
Bardzo pyszna i prosta w przygotowaniu. Robię ją bardzo często i zawsze szybk...
Odsłon: 858
Pączki wyglądają i smakują jak z cukierni . Spróbujcie koniecznie ten przepis
Odsłon: 1249
Składniki
Do zrobienia kaszanki wykorzystujemy wywar z gotowania mięs. Do parzenia kasz potrzebujemy wprowadzenia następującej procedury: 1 szklanka kaszy plus 2 szklanki wywaru. Odmierzamy odpowiednią ilość wywaru w stosunku do kasz.
Doprowadzamy wywar do wrzenia, dodajemy ugotowane, rozdrobnione mięsa, ostry sos z papryczek habanero, kasze i wszystkie przyprawy. Gotujemy do czasu kiedy kasze będą zaczynać pęcznieć, a wywar zacznie robić się gęstszy. Kończymy gotowanie kasz, przykrywamy garnek pokrywką i czekamy 30 minut.
Po 30 minutach kasze będą już o odpowiedniej gęstości. Mieszamy drewnianą łyżką i studzimy. W między czasie moczymy jelita wieprzowe, płuczemy także w środkowej ich części.
Ostudzony wymieszany farsz nakładamy do nadziewarki i nadziewamy go w jelita. Możemy robić takie kaszanki wielkości 12-14 cm, jak kiełbaski śląskie, lub wianuszki.
Parzymy 30 minut w wodzie 70 - 75 stopni Celsjusza. Potem hartujemy w zimnej wodzie przez 15 minut, osuszamy na kiju i osuszone umieszczamy w lodówce na 12 godzin.
Najsmaczniejsza jest na drugi dzień podsmażona na wolnym ogniu. Bardzo smaczna jest również pieczona na grillu. Smacznego!!!
Przepisy Wędliny
Wędliny
Kaszanka Grochalla z patelni inaczej z oliwkami.
Wędliny
Domowa wędlina z szynkowaru
Wędliny
Udziec indyka z szynkowara
Wędliny
Mięsna pasta na kanapki
Kaszanka Grochalla z patelni inaczej z oliwkami.
Kaszankę z patelni pamiętam z dzieciństwa – jedno z ulubionych dań mojego Tat...
Odsłon: 63
Domowa wędlina z szynkowaru
Polecam pyszną domową wędlinę z szynkowaru, którą bardzo łatwo przygotować. W...
Odsłon: 918