Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantna kaszanka paprykowa, bez krwi, idealna do pieczenia i smażenia.
Mięso gotujemy w 10 szklankach wody z domową pastą rosołową. Po ugotowaniu studzimy i drobno rozdrabniamy. Rozdrobnione mięso wkładamy z powrotem do garnka oraz wszystkie suche przyprawy wraz z sosem z ostrych papryczek, zagotowujemy. W między czasie płuczemy kasze w zimnej wodzie, osączamy je z wody i dodajemy do gotującego się wywaru. Kasze gotujemy do momentu kiedy zaczną pęcznieć a wywar gęstnieć. Wówczas kończymy parzenie kasz, przykrywamy garnek pokrywką i czekamy 30 minut aż kasza ładnie nam dojdzie. Po 30 minutach mieszamy kasze i studzimy. W między czasie płuczemy i moczymy w zimnej wodzie jelita wołowe. Ostudzoną kasze nadziewamy w jelita. Parzymy 30-40 minut w temperaturze 75 stopni Celsjusza. Po sparzeniu studzimy w zimnej wodzie 10 minut.
Kaszankę możemy piec, smażyć oraz spożywać na zimno.
Smacznego!!!
Bardzo smaczna, ostra kaszanka. Takie kaszotto z ostrymi papryczkami habanero...
Odsłon: 1113
Karkówka jest bardzo wdzięcznym mięsem i lubie robić potrawy z tego mięsa i o...
Odsłon: 58
Szybki, prosty makaron z pesto z rukoli to idealny, letni obiad :)
Odsłon: 30
Bardzo puszysty, rozpływający się w ustach, na dużą blaszkę
Odsłon: 199
Mini torcik serowy, z mascarpone – jeżynowy, galaretką ozdobiony, owocami orz...
Odsłon: 153
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 81
Karkówka jest bardzo wdzięcznym mięsem i lubie robić potrawy z tego mięsa i o...
Odsłon: 58
Szybki, prosty makaron z pesto z rukoli to idealny, letni obiad :)
Odsłon: 30
Bardzo puszysty, rozpływający się w ustach, na dużą blaszkę
Odsłon: 199
Mini torcik serowy, z mascarpone – jeżynowy, galaretką ozdobiony, owocami orz...
Odsłon: 153
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 81
Składniki
Mięso gotujemy w 10 szklankach wody z domową pastą rosołową. Po ugotowaniu studzimy i drobno rozdrabniamy. Rozdrobnione mięso wkładamy z powrotem do garnka oraz wszystkie suche przyprawy wraz z sosem z ostrych papryczek, zagotowujemy. W między czasie płuczemy kasze w zimnej wodzie, osączamy je z wody i dodajemy do gotującego się wywaru. Kasze gotujemy do momentu kiedy zaczną pęcznieć a wywar gęstnieć. Wówczas kończymy parzenie kasz, przykrywamy garnek pokrywką i czekamy 30 minut aż kasza ładnie nam dojdzie. Po 30 minutach mieszamy kasze i studzimy. W między czasie płuczemy i moczymy w zimnej wodzie jelita wołowe. Ostudzoną kasze nadziewamy w jelita. Parzymy 30-40 minut w temperaturze 75 stopni Celsjusza. Po sparzeniu studzimy w zimnej wodzie 10 minut.
Kaszankę możemy piec, smażyć oraz spożywać na zimno. Smacznego!!!
Przepisy Wędliny
Wędliny
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Gdy nadchodzi sezon ogórków małosolnych, robię ten smalec i piekę chleb do og...
Odsłon: 2324
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 2234