Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantna kaszanka paprykowa, bez krwi, idealna do pieczenia i smażenia.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37455
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 381
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 139
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 364
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9217
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37455
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 381
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 139
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 364
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9217
Składniki
Mięso gotujemy w 10 szklankach wody z domową pastą rosołową. Po ugotowaniu studzimy i drobno rozdrabniamy. Rozdrobnione mięso wkładamy z powrotem do garnka oraz wszystkie suche przyprawy wraz z sosem z ostrych papryczek, zagotowujemy. W między czasie płuczemy kasze w zimnej wodzie, osączamy je z wody i dodajemy do gotującego się wywaru. Kasze gotujemy do momentu kiedy zaczną pęcznieć a wywar gęstnieć. Wówczas kończymy parzenie kasz, przykrywamy garnek pokrywką i czekamy 30 minut aż kasza ładnie nam dojdzie. Po 30 minutach mieszamy kasze i studzimy. W między czasie płuczemy i moczymy w zimnej wodzie jelita wołowe. Ostudzoną kasze nadziewamy w jelita. Parzymy 30-40 minut w temperaturze 75 stopni Celsjusza. Po sparzeniu studzimy w zimnej wodzie 10 minut.
Kaszankę możemy piec, smażyć oraz spożywać na zimno. Smacznego!!!