Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantna kaszanka paprykowa, bez krwi, idealna do pieczenia i smażenia.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5741
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 5323
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 234
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5741
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 5323
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 234
Składniki
Mięso gotujemy w 10 szklankach wody z domową pastą rosołową. Po ugotowaniu studzimy i drobno rozdrabniamy. Rozdrobnione mięso wkładamy z powrotem do garnka oraz wszystkie suche przyprawy wraz z sosem z ostrych papryczek, zagotowujemy. W między czasie płuczemy kasze w zimnej wodzie, osączamy je z wody i dodajemy do gotującego się wywaru. Kasze gotujemy do momentu kiedy zaczną pęcznieć a wywar gęstnieć. Wówczas kończymy parzenie kasz, przykrywamy garnek pokrywką i czekamy 30 minut aż kasza ładnie nam dojdzie. Po 30 minutach mieszamy kasze i studzimy. W między czasie płuczemy i moczymy w zimnej wodzie jelita wołowe. Ostudzoną kasze nadziewamy w jelita. Parzymy 30-40 minut w temperaturze 75 stopni Celsjusza. Po sparzeniu studzimy w zimnej wodzie 10 minut.
Kaszankę możemy piec, smażyć oraz spożywać na zimno. Smacznego!!!