Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantna kaszanka paprykowa, bez krwi, idealna do pieczenia i smażenia.
Kluski przygotowane według przepisu Smaker. Oto link do przwepisu - https:/...
Odsłon: 129
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 84
Makaron, mięso i warzywa to połączenie idealne na obiad. Oto prosta w przygot...
Odsłon: 2885
Szybka w przygotowaniu pizza na kukurydzianeym spodzie. U nas dodatki klasycz...
Odsłon: 57
Kluski przygotowane według przepisu Smaker. Oto link do przwepisu - https:/...
Odsłon: 129
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 84
Makaron, mięso i warzywa to połączenie idealne na obiad. Oto prosta w przygot...
Odsłon: 2885
Szybka w przygotowaniu pizza na kukurydzianeym spodzie. U nas dodatki klasycz...
Odsłon: 57
Składniki
Mięso gotujemy w 10 szklankach wody z domową pastą rosołową. Po ugotowaniu studzimy i drobno rozdrabniamy. Rozdrobnione mięso wkładamy z powrotem do garnka oraz wszystkie suche przyprawy wraz z sosem z ostrych papryczek, zagotowujemy. W między czasie płuczemy kasze w zimnej wodzie, osączamy je z wody i dodajemy do gotującego się wywaru. Kasze gotujemy do momentu kiedy zaczną pęcznieć a wywar gęstnieć. Wówczas kończymy parzenie kasz, przykrywamy garnek pokrywką i czekamy 30 minut aż kasza ładnie nam dojdzie. Po 30 minutach mieszamy kasze i studzimy. W między czasie płuczemy i moczymy w zimnej wodzie jelita wołowe. Ostudzoną kasze nadziewamy w jelita. Parzymy 30-40 minut w temperaturze 75 stopni Celsjusza. Po sparzeniu studzimy w zimnej wodzie 10 minut.
Kaszankę możemy piec, smażyć oraz spożywać na zimno. Smacznego!!!