Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kaszanka w cebuli"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 32
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 32
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Cebule obierz z łupin i odetnij końcówki. Zalej je dużą ilością wody i gotuj około 25 minut, by zmiękła.
Części cebuli, które nie nadają się do faszerowania (są za małe lub się przerwały) pokrój w kostkę, polej odrobiną oleju i upiecz na grillu.
Po chwili dołóż na tackę posiekany jarmuż oraz kaszankę bez skóry. Gdy będą gotowe, nafaszeruj nimi cebulę.
Paprykę czerwoną i żółtą skrop olejem i owiń w srebrną folię. Po 20 minutach pieczenia oskrob je ze skórki, pokrój w paski i udekoruj natką. Podawaj jako dodatek do cebuli z kaszanką.
<strong>Przepis nadesłała Jadwiga Kwiek z Zakliczyna</strong>Źródło: Telemax