Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Cebule pokroiłam na cienkie piórka a jabłka na zapałkę- mandolina pozwala wszystko zrobić w parę minut. Na kawałkach folii aluminiowej ułożyłam po garści wymieszanej cebuli z jabłkiem a na to położyłam kaszankę. Najlepsza kaszanka jest w naturalnej osłonce. Nacięłam ją wzdłuż, aby farsz nie wyszedł samowolnie bokiem. Kaszankę jeszcze przysypałam jabłkiem z cebulą. Folię zawinęłam a kaszanki poszły na grilla.
Kaszanka powinna się ugrillować do 30 minut- cebula i jabłko powinny być bardzo miękkie. Uprażone warzywa świetnie komponują się z pieprzną kaszanką. Można też upiec w piekarniku- około 40 min w 180 stopniach. Smacznego :)