Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie serdecznie dziś późno ale wstawię wam dania które przygotowałam w ciągu dnia. Na obiad zrobiłam kaszankę niby nic wielkiego a jednak to jest jedno z wielu wspomnień z mego dzieciństwa, kiedyś to była zwykła kaszanka tylko kasza, krew i przyprawy. Dziś to jest tak wielki wybór że nie wiadomo jaką kupić choć szczerze mówiąc swojska kaszanka przebija smaki wszystkich kupnych. Wiem że większość ludzi na kaszankę mówi fuj, ja jestem innego zdania jestem wychowana w czasach gdy niebyło takich rarytasów jak są teraz i nie chodzi mi tylko o kaszankę.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 791
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425146
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10729
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 791
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425146
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10729
Składniki
Na patelnię wlać olej dodać przygotowaną cebulę pokrojoną w piórka i podsmażyć na średnim ogniu na lekko brązowawy kolor. Gdy cebula jest już podsmażona dodać kaszankę oczyszczoną z flaka i pokrojoną w krążki ( czyli z kaszanki zdjąć flaka ), jeśli ktoś lubi można kaszankę pokroić razem z flakiem. Całość chwilkę podsmażyć do czasu aż kaszanka nie będzie w krążkach.
Usmażoną kaszankę z cebulą podałam z ziemniakami ugotowanymi osobno oraz dodatkowo ogórek kiszony, można także zrobić surówkę z kapusty kiszonej. Podaję tylko dlatego przepis że to danie jest szybkim rozwiązaniem na obiad gdy jesteśmy np. zabiegani o ile ktoś lubi kaszankę.