Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaszankę z patelni pamiętam z dzieciństwa – jedno z ulubionych dań mojego taty :) Sama też lubię od czasu do czasu ją zjeść. Tylko zawsze jem na końcu, bo ja osobiście najbardziej gustuję w mocno wysmażonej. Zazwyczaj jest więc tak, że wszyscy przy stole jedzą swoje porcje, a moją kaszanka jeszcze się przypieka na patelni :)
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 1353
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 1353
Składniki
Na patelni podgrzewamy 2 łyżki oleju i podsmażamy na nim posiekaną drobno cebulę. Następnie wrzucamy pokrojoną w plastry kaszankę. Chwilę ją podgrzewamy i „dzióbiemy” ją na mniejsze kawałki. Lekko podsmażamy. Taką kaszankę najczęściej podajemy z kromką pełnoziarnistego chleba i pokrojonym kiszonym ogórkiem. Smacznego!!!