Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie z ziemniakami smażonymi w mundurkach i kiełbaskami parzonymi, smażonymi. Takie kiełbaski można na różne sposoby przyrządzać.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8666
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3087
Polecam.
Odsłon: 1882
Polecam.
Odsłon: 547
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8666
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3087
Polecam.
Odsłon: 1882
Polecam.
Odsłon: 547
Składniki
Ziemniaki (w skórce) dokładnie myjemy i gotujemy w osolonej wodzie.
Kiełbasę parzymy w wodzie o temperaturze 75 stopni Celsjusza 30 minut.
Ugotowane ziemniaki przecinamy wzdłuż na połowy, skórki lekko nadcinamy.
Smażymy na gorącym tłuszczu na złoty kolor.
Gdy kiełbasa nam się sparzy, smażymy ją na tym samym tłuszczu co smażyliśmy ziemniaki.
Gdy kiełbaski zarumienią się i przewrócimy je na drugą stronę, dodajemy pokrojone cebule. Smażymy do miękkości cebuli i zarumienienia się kiełbasek.
Kiełbaski podajemy z usmażonymi ziemniakami, pomidorkami koktajlowymi i chrzanem. Smacznego :)