Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super jedzonko dla facetów :)
Dzisiaj coś z kuchni azjatyckie i jest to pierś kurczaka. Danie proste smaczn...
Odsłon: 325
Pyszna i bardzo soczysta pierś z kurczaka pieczona w halogenie. Idealna do d...
Odsłon: 8128
Pierś z kurczaka z mozzarellą to świetna propozycja na letni obiad. Zawiera s...
Odsłon: 4742
Duszone z cebulą plastry szynki, podane z ziemniakami i buraczkami.
Odsłon: 23
Pyszna i prosta sałatka brokułowa z jajkiem idealna na wielkanocny stół oraz...
Odsłon: 728
Proste danie w stylu włoskim -garść makaronu, niewiele mięsa mielonego, odrob...
Odsłon: 270
Dzisiejsze krokiety przygotowałam na imprezę urodzinową do barszczyku czerwon...
Odsłon: 130
Duszone z cebulą plastry szynki, podane z ziemniakami i buraczkami.
Odsłon: 23
Pyszna i prosta sałatka brokułowa z jajkiem idealna na wielkanocny stół oraz...
Odsłon: 728
Proste danie w stylu włoskim -garść makaronu, niewiele mięsa mielonego, odrob...
Odsłon: 270
Dzisiejsze krokiety przygotowałam na imprezę urodzinową do barszczyku czerwon...
Odsłon: 130
Składniki
Pętko dobrej kiełbasy pokroiłam na plasterki ze skórką i wrzuciłam na niewielką ilość gorącego oleju rzepakowego. Kiedy kiełbasa się smażyła, pokroiłam 2 duże cebule w piórka. Dodałam je do kiełbasy. Doprawiłam ziołami prowansalskimi, przykryłam pokrywką i dusiłam. Kiedy cebula była miękka i lekko zbrązowiała, wcisnęłam 2 ząbki czosnku i podsmażyłam około minuty. Po tym czasie wlałam 200 ml białego wytrawnego wina i pozostawiłam na małym ogniu na około 10 minut bez przykrycia, aby wino się zredukowało - musi powstać lekki sosik. Podałam z ziemniakami.
Przepisy Wędliny
Wędliny
Pieczeń marmurek
Wędliny
Biała kiełbasa z dziczyzny do świątecznego barszczu
Wędliny
Pieczeń ze schabu
Wędliny
Swojska karkówka w ziołach
Pieczeń marmurek
Dania, które można jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno często goszczą na n...
Odsłon: 2640
Biała kiełbasa z dziczyzny do świątecznego barszczu
Na Wielkanocnym stole nie może zabraknąć barszczu z dodatkiem białej kiełbasy...
Odsłon: 54