Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobre danie na ciepłą kolację.
Przepis dnia
Karkówka w Coli i katchupie to pyszna propozycja na obiadek.Miesko wychodzi p...
Odsłon: 2970
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 50
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 575
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 440
Sałatka jest niskokaloryczną, lekką i bardzo zdrową przekąską. Sos nadaje jej...
Odsłon: 102
Przepis dnia
Karkówka w Coli i katchupie to pyszna propozycja na obiadek.Miesko wychodzi p...
Odsłon: 2970
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 50
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 575
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 440
Sałatka jest niskokaloryczną, lekką i bardzo zdrową przekąską. Sos nadaje jej...
Odsłon: 102
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki. W dużej, głębokiej patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę, doprawiamy i dodajemy koncentrat. Smażymy często mieszajac do chwili, aż cebula lekko zmięknie (około 5 minut)
Kiełbasy gęsto nacinamy ostrym nożem. Kiedy cebulka już zmięknie układamy w niej kiełbaski, tak, żeby były nią "otulone", podlewamy wodą (pół szklanki) i posypujemy przyprawą do grilla.
Przykrywamy i dusimy na malutkim ogniu aż cebula całkowicie zmięknie (około godziny). Podczas duszenia trzeba często sprawdzać ilość płynu i w razie potrzeby go uzupełnić, żeby cebulka się nie przypaliła. Podajemy ze świeżym chlebkiem i musztardą. Smacznego:)