Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobre danie na ciepłą kolację.
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 551
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1150
Mój najnowszy eksperyment z łososiem, którego staram się tak zawsze doprawić,...
Odsłon: 116
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 551
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1150
Mój najnowszy eksperyment z łososiem, którego staram się tak zawsze doprawić,...
Odsłon: 116
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki. W dużej, głębokiej patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę, doprawiamy i dodajemy koncentrat. Smażymy często mieszajac do chwili, aż cebula lekko zmięknie (około 5 minut)
Kiełbasy gęsto nacinamy ostrym nożem. Kiedy cebulka już zmięknie układamy w niej kiełbaski, tak, żeby były nią "otulone", podlewamy wodą (pół szklanki) i posypujemy przyprawą do grilla.
Przykrywamy i dusimy na malutkim ogniu aż cebula całkowicie zmięknie (około godziny). Podczas duszenia trzeba często sprawdzać ilość płynu i w razie potrzeby go uzupełnić, żeby cebulka się nie przypaliła. Podajemy ze świeżym chlebkiem i musztardą. Smacznego:)