Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa grillowa zrobiona jest z mięsa wieprzowego w jelitach wieprzowych 28/32 mm. Doskonale smakuje zarówno gotowana, jak i pieczona na grillu.
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3480
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2555
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 249
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3480
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2555
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 249
Składniki
Mięso ze słoniną i czosnkiem przepuszczamy przez sitko 13 mm.
Dodajemy przyprawy i sól, dobrze wyrabiamy.
Farsz przykrywamy i wstawiamy do lodówki na 12 godzin.
Po 12 godzinach ponownie wyrabiamy przez chwilę farsz, wyrobionym farszem napełniamy wcześniej wypłukane, wymoczone jelita.
Napełnione farszem jelita okręcamy w kiełbaski o długości 15-18 cm.
Kiełbaski możemy parzyć lub piec na grillu. Parzymy 30 minut w 72 stopniach Celsjusza.
Kiełbaski studzimy na kiju.
Smacznego!!!