Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i prosty sposób na swojską kiełbasę , którą każdy może sam zrobić w domu.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 562
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3653
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2775
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 221
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 275
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 562
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3653
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2775
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 221
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 275
Składniki
Łopatkę mielę przez średne sito. Czosnek przeciskam przez praskę. Zmielone mięso doprawiam , dodaję czosneki dokładne mieszam . Powoli wlewam wodę , tak aby mięso ją wchłoneło. Dokładnie mieszam . Odstawiam na 1 godz.
Do słoików z szerokim deklem , wkładam mięso .Zostawiam ok.1-2 cm. miejsca od góry. Słoiki dokładnie zakręcam i gotuję na ścierce w garnku 1 godz. Pozostawiam do ostygnęcia po czym umieszczam w lodówce.
Jeżeli ktoś chce bardziej tłustą wersję , należy do miesa dodać ok. 30 dag zmielonej słoniny , lub boczku.