Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i prosty sposób na swojską kiełbasę , którą każdy może sam zrobić w domu.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 234
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 102
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 30
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 29
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 234
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 102
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 30
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 29
Składniki
Łopatkę mielę przez średne sito. Czosnek przeciskam przez praskę. Zmielone mięso doprawiam , dodaję czosneki dokładne mieszam . Powoli wlewam wodę , tak aby mięso ją wchłoneło. Dokładnie mieszam . Odstawiam na 1 godz.
Do słoików z szerokim deklem , wkładam mięso .Zostawiam ok.1-2 cm. miejsca od góry. Słoiki dokładnie zakręcam i gotuję na ścierce w garnku 1 godz. Pozostawiam do ostygnęcia po czym umieszczam w lodówce.
Jeżeli ktoś chce bardziej tłustą wersję , należy do miesa dodać ok. 30 dag zmielonej słoniny , lub boczku.