Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta do zrobienia, smaczna. Idealnie sprawdzi się jako dodatek na kanapki.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2502
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3419
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1500
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2202
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2502
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3419
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1500
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2202
Składniki
Karkówkę i boczek kroję w kostkę i przepuszczam przez maszynkę do mięsa. Czosnek obieram i przeciskam przez praskę. Żelatynę rozpuszczam w wodzie. Umieszczam mięso w misce , dodaję czosnek i przyprawy . Mieszam mięso dodając wodę , pod koniec mieszania po około 10 minutach dodaję rozpuszczoną żelatynę i dokładnie mieszam. W razie potrzeby można dodać trochę więcej wody.
Mięso wkładam do wyparzonych słoików , na wysokość ok. 3/4 , nie ugniatam. Dokładnie zakręcam i gotuję na wolnym ogniu 60 minut. Słoiki zostawiam do ostygnięcia i potem umieszczam w lodówce. W lodówce mogą być przechowywane ok. 2 miesiące.