Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta do zrobienia, smaczna. Idealnie sprawdzi się jako dodatek na kanapki.
Jeśli sądziliście, że znacie już wszystkie sposoby na podanie białej kiełbasy...
Odsłon: 127
Tajemnicą soczystej łopatki jest warstwa tłuszczyku z zewnątrz. Można tak prz...
Odsłon: 31
Jeśli sądziliście, że znacie już wszystkie sposoby na podanie białej kiełbasy...
Odsłon: 127
Tajemnicą soczystej łopatki jest warstwa tłuszczyku z zewnątrz. Można tak prz...
Odsłon: 31
Składniki
Karkówkę i boczek kroję w kostkę i przepuszczam przez maszynkę do mięsa. Czosnek obieram i przeciskam przez praskę. Żelatynę rozpuszczam w wodzie. Umieszczam mięso w misce , dodaję czosnek i przyprawy . Mieszam mięso dodając wodę , pod koniec mieszania po około 10 minutach dodaję rozpuszczoną żelatynę i dokładnie mieszam. W razie potrzeby można dodać trochę więcej wody.
Mięso wkładam do wyparzonych słoików , na wysokość ok. 3/4 , nie ugniatam. Dokładnie zakręcam i gotuję na wolnym ogniu 60 minut. Słoiki zostawiam do ostygnięcia i potem umieszczam w lodówce. W lodówce mogą być przechowywane ok. 2 miesiące.