Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta do zrobienia, smaczna. Idealnie sprawdzi się jako dodatek na kanapki.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6970
Polecam.
Odsłon: 122
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5284
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2425
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6970
Polecam.
Odsłon: 122
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5284
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2425
Składniki
Karkówkę i boczek kroję w kostkę i przepuszczam przez maszynkę do mięsa. Czosnek obieram i przeciskam przez praskę. Żelatynę rozpuszczam w wodzie. Umieszczam mięso w misce , dodaję czosnek i przyprawy . Mieszam mięso dodając wodę , pod koniec mieszania po około 10 minutach dodaję rozpuszczoną żelatynę i dokładnie mieszam. W razie potrzeby można dodać trochę więcej wody.
Mięso wkładam do wyparzonych słoików , na wysokość ok. 3/4 , nie ugniatam. Dokładnie zakręcam i gotuję na wolnym ogniu 60 minut. Słoiki zostawiam do ostygnięcia i potem umieszczam w lodówce. W lodówce mogą być przechowywane ok. 2 miesiące.