Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta do zrobienia, smaczna. Idealnie sprawdzi się jako dodatek na kanapki.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44640
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182062
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 229
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44640
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182062
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 229
Składniki
Karkówkę i boczek kroję w kostkę i przepuszczam przez maszynkę do mięsa. Czosnek obieram i przeciskam przez praskę. Żelatynę rozpuszczam w wodzie. Umieszczam mięso w misce , dodaję czosnek i przyprawy . Mieszam mięso dodając wodę , pod koniec mieszania po około 10 minutach dodaję rozpuszczoną żelatynę i dokładnie mieszam. W razie potrzeby można dodać trochę więcej wody.
Mięso wkładam do wyparzonych słoików , na wysokość ok. 3/4 , nie ugniatam. Dokładnie zakręcam i gotuję na wolnym ogniu 60 minut. Słoiki zostawiam do ostygnięcia i potem umieszczam w lodówce. W lodówce mogą być przechowywane ok. 2 miesiące.