Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa zrobiona jest z mięsa z kurczaka, filetu i chudego mięsa z ćwiartek, bez skóry. Kiełbasa jest tylko parzona.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3435
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4121
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 73577
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 556
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15643
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3435
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4121
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 73577
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 556
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15643
Składniki
Filet kroimy w kostkę 2x2 cm, mięso z ćwiartek bez skóry mielimy przez sitko 4 mm. Dodajemy wszystkie suche przyprawy, wodę i wyrabiamy do odpowiedniej kleistości farszu. Wyrobiony farsz przykrywamy i wstawiamy do lodówki na 24 godziny. Po 24 godzinach ponownie chwilę wyrabiamy. Gotowym farszem nadziewamy baton, ścisło zawiązujemy, osznurowujemy i wieszamy do osadzenia na 3 godziny. Kiełbasę parzymy w temperaturze 75-80 stopni Celsjusza do temperatury wewnątrz batonu 72 stopni Celsjusza (100 minut). Po parzeniu studzimy i ostudzone wkładamy do lodówki. Po kilku godzinach chłodzenia w lodówce możemy kroić i konsumować. Smacznego !!!