Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa zrobiona jest z mięsa z kurczaka, filetu i chudego mięsa z ćwiartek, bez skóry. Kiełbasa jest tylko parzona.
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19769
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2907
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4005
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 651
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19769
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2907
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4005
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 651
Składniki
Filet kroimy w kostkę 2x2 cm, mięso z ćwiartek bez skóry mielimy przez sitko 4 mm. Dodajemy wszystkie suche przyprawy, wodę i wyrabiamy do odpowiedniej kleistości farszu. Wyrobiony farsz przykrywamy i wstawiamy do lodówki na 24 godziny. Po 24 godzinach ponownie chwilę wyrabiamy. Gotowym farszem nadziewamy baton, ścisło zawiązujemy, osznurowujemy i wieszamy do osadzenia na 3 godziny. Kiełbasę parzymy w temperaturze 75-80 stopni Celsjusza do temperatury wewnątrz batonu 72 stopni Celsjusza (100 minut). Po parzeniu studzimy i ostudzone wkładamy do lodówki. Po kilku godzinach chłodzenia w lodówce możemy kroić i konsumować. Smacznego !!!