Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa zrobiona jest z mięsa z kurczaka, filetu i chudego mięsa z ćwiartek, bez skóry. Kiełbasa jest tylko parzona.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2199
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421420
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2069
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2199
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421420
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2069
Składniki
Filet kroimy w kostkę 2x2 cm, mięso z ćwiartek bez skóry mielimy przez sitko 4 mm. Dodajemy wszystkie suche przyprawy, wodę i wyrabiamy do odpowiedniej kleistości farszu. Wyrobiony farsz przykrywamy i wstawiamy do lodówki na 24 godziny. Po 24 godzinach ponownie chwilę wyrabiamy. Gotowym farszem nadziewamy baton, ścisło zawiązujemy, osznurowujemy i wieszamy do osadzenia na 3 godziny. Kiełbasę parzymy w temperaturze 75-80 stopni Celsjusza do temperatury wewnątrz batonu 72 stopni Celsjusza (100 minut). Po parzeniu studzimy i ostudzone wkładamy do lodówki. Po kilku godzinach chłodzenia w lodówce możemy kroić i konsumować. Smacznego !!!