Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w zrobieniu, smaczna kiełbasa wykonana z wieprzowej łopatki. Kiełbasa idealna jest do żurku.
maszynka do mielenia mięsa, nóż, nadziewarka do kiełbas
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3751
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3805
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 379
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 697
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3751
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3805
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 379
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 697
Składniki
Z łopatki wycinamy jak najwięcej tłustych kawałków mięsa które peklujemy . Resztę mięsa, chudego kroimy w kawałki 3-4 cm i też peklujemy. Czas peklowania 48 godzin. Po peklowaniu chudsze kawałki mięsa rozdrabniamy na szarpaku a tłuste kawałki mięsa przez sitko 8 mm. Mięso mieszamy dodajemy wodę oraz wszystkie przyprawy i wyrabiamy do kleistości. Gotowym farszem nadziewamy jelita robiąc kiełbaski po około 15 cm. Gotową kiełbasę możemy parzyć, mrozić jak i uwędzić. Smacznego !!!