Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w zrobieniu, smaczna kiełbasa wykonana z wieprzowej łopatki. Kiełbasa idealna jest do żurku.
maszynka do mielenia mięsa, nóż, nadziewarka do kiełbas
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1850
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5652
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5625
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1850
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5652
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5625
Składniki
Z łopatki wycinamy jak najwięcej tłustych kawałków mięsa które peklujemy . Resztę mięsa, chudego kroimy w kawałki 3-4 cm i też peklujemy. Czas peklowania 48 godzin. Po peklowaniu chudsze kawałki mięsa rozdrabniamy na szarpaku a tłuste kawałki mięsa przez sitko 8 mm. Mięso mieszamy dodajemy wodę oraz wszystkie przyprawy i wyrabiamy do kleistości. Gotowym farszem nadziewamy jelita robiąc kiełbaski po około 15 cm. Gotową kiełbasę możemy parzyć, mrozić jak i uwędzić. Smacznego !!!