Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w zrobieniu, smaczna kiełbasa wykonana z wieprzowej łopatki. Kiełbasa idealna jest do żurku.
maszynka do mielenia mięsa, nóż, nadziewarka do kiełbas
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118031
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8381
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2103
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1531
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118031
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8381
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2103
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1531
Składniki
Z łopatki wycinamy jak najwięcej tłustych kawałków mięsa które peklujemy . Resztę mięsa, chudego kroimy w kawałki 3-4 cm i też peklujemy. Czas peklowania 48 godzin. Po peklowaniu chudsze kawałki mięsa rozdrabniamy na szarpaku a tłuste kawałki mięsa przez sitko 8 mm. Mięso mieszamy dodajemy wodę oraz wszystkie przyprawy i wyrabiamy do kleistości. Gotowym farszem nadziewamy jelita robiąc kiełbaski po około 15 cm. Gotową kiełbasę możemy parzyć, mrozić jak i uwędzić. Smacznego !!!