Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w zrobieniu, smaczna kiełbasa wykonana z wieprzowej łopatki. Kiełbasa idealna jest do żurku.
maszynka do mielenia mięsa, nóż, nadziewarka do kiełbas
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4678
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418368
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4678
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418368
Składniki
Z łopatki wycinamy jak najwięcej tłustych kawałków mięsa które peklujemy . Resztę mięsa, chudego kroimy w kawałki 3-4 cm i też peklujemy. Czas peklowania 48 godzin. Po peklowaniu chudsze kawałki mięsa rozdrabniamy na szarpaku a tłuste kawałki mięsa przez sitko 8 mm. Mięso mieszamy dodajemy wodę oraz wszystkie przyprawy i wyrabiamy do kleistości. Gotowym farszem nadziewamy jelita robiąc kiełbaski po około 15 cm. Gotową kiełbasę możemy parzyć, mrozić jak i uwędzić. Smacznego !!!