Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w zrobieniu, smaczna kiełbasa wykonana z wieprzowej łopatki. Kiełbasa idealna jest do żurku.
maszynka do mielenia mięsa, nóż, nadziewarka do kiełbas
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 950
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4576
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1217
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 539
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 950
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4576
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1217
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 539
Składniki
Z łopatki wycinamy jak najwięcej tłustych kawałków mięsa które peklujemy . Resztę mięsa, chudego kroimy w kawałki 3-4 cm i też peklujemy. Czas peklowania 48 godzin. Po peklowaniu chudsze kawałki mięsa rozdrabniamy na szarpaku a tłuste kawałki mięsa przez sitko 8 mm. Mięso mieszamy dodajemy wodę oraz wszystkie przyprawy i wyrabiamy do kleistości. Gotowym farszem nadziewamy jelita robiąc kiełbaski po około 15 cm. Gotową kiełbasę możemy parzyć, mrozić jak i uwędzić. Smacznego !!!