Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybki i sycący posiłek. Kiełbasa zapiekana w kiszonej kapuście z dodatkiem jabłka i suszonej żurawiny. Danie możemy podać z pieczywem lub z ziemniakami.
Kurczak w sosie pieczarkowym to pyszne i aromatyczne danie, a zarazem bardzo...
Odsłon: 7826
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 176
Kurczak w sosie pieczarkowym to pyszne i aromatyczne danie, a zarazem bardzo...
Odsłon: 7826
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 176
Składniki
Cebulę obieramy i drobno siekamy. Jabłko obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy na osiem plastrów. Kapustę kiszoną odciskamy z soku i szatkujemy. Kapustę mieszamy z cebulą, żurawiną i dodajemy ok. 1/3 szklanki soku z kapusty. Większą część kapusty układamy na spodzie naczynia żaroodpornego. Następnie układamy kiełbasę, po środku jabłko żeby podczas zapiekania puściło sok - by połączył się z kwaskowatością kapusty. Na wierzchu rozkładamy resztę kapusty.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i zapiekamy przez ok. 30 min. W tym czasie kapusta zmięknie a smaki połączą się.