Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybki i sycący posiłek. Kiełbasa zapiekana w kiszonej kapuście z dodatkiem jabłka i suszonej żurawiny. Danie możemy podać z pieczywem lub z ziemniakami.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 162
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22383
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 198
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 162
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22383
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 198
Składniki
Cebulę obieramy i drobno siekamy. Jabłko obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy na osiem plastrów. Kapustę kiszoną odciskamy z soku i szatkujemy. Kapustę mieszamy z cebulą, żurawiną i dodajemy ok. 1/3 szklanki soku z kapusty. Większą część kapusty układamy na spodzie naczynia żaroodpornego. Następnie układamy kiełbasę, po środku jabłko żeby podczas zapiekania puściło sok - by połączył się z kwaskowatością kapusty. Na wierzchu rozkładamy resztę kapusty.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i zapiekamy przez ok. 30 min. W tym czasie kapusta zmięknie a smaki połączą się.