Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybki i sycący posiłek. Kiełbasa zapiekana w kiszonej kapuście z dodatkiem jabłka i suszonej żurawiny. Danie możemy podać z pieczywem lub z ziemniakami.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 761
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5491
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9314
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 170
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 761
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5491
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9314
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 170
Składniki
Cebulę obieramy i drobno siekamy. Jabłko obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy na osiem plastrów. Kapustę kiszoną odciskamy z soku i szatkujemy. Kapustę mieszamy z cebulą, żurawiną i dodajemy ok. 1/3 szklanki soku z kapusty. Większą część kapusty układamy na spodzie naczynia żaroodpornego. Następnie układamy kiełbasę, po środku jabłko żeby podczas zapiekania puściło sok - by połączył się z kwaskowatością kapusty. Na wierzchu rozkładamy resztę kapusty.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i zapiekamy przez ok. 30 min. W tym czasie kapusta zmięknie a smaki połączą się.