Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona na patelni kiszka ziemniaczana zrobiona z tartych ziemniaków przyprawionych pieprzem, solą i majerankiem z dodatkiem smażonych skwarek boczku z cebulą. Z przepisu wyszły 2 kiszki, każda po 45 dag. Przepis na ekspresową kiszkę dla dwóch :)
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5264
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34480
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2139
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113803
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5264
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34480
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2139
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113803
Składniki
Jelito moczymy w letniej wodzie, płuczemy. Obrane, wymyte ziemniaki trzemy przez drobne oczka. Utarte ziemniaki lekko odciskamy z wody. Na patelni smażymy skwarki z boczku. Gdy skwarki zaczną się rumienić dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, solimy i pieprzymy do smaku. Smażymy do momentu ładnego zeszklenia się cebuli. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy całą zawartość z patelni, ponownie mieszamy. Gotową masą ziemniaczaną luźno napełniamy jelito. Ścisło zawiązujemy. Jak kto chce może przed pieczeniem kiszkę sparzyć w 80 stopniach 30 minut, ale najlepiej upiec bezpośrednio po przygotowaniu. Należy pamiętać o kilku nakłuciach igłą przed pieczeniem. Pieczemy w 150 stopniach około godziny do ładnego zarumienienia się kiszki. Kiszkę sparzono i pieczono na patelni do ładnego zarumienienia się kiszki. Smacznego !!!