Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona na patelni kiszka ziemniaczana zrobiona z tartych ziemniaków przyprawionych pieprzem, solą i majerankiem z dodatkiem smażonych skwarek boczku z cebulą. Z przepisu wyszły 2 kiszki, każda po 45 dag. Przepis na ekspresową kiszkę dla dwóch :)
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 159
Szaszłyki z polędwiczkami z boczku i śliwką to wykwintne danie, które łączy w...
Odsłon: 178
Wyśmienite roladki ze schabu. Świetnie smakują podane na ciepło z dodatkiem s...
Odsłon: 126
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 69
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 159
Szaszłyki z polędwiczkami z boczku i śliwką to wykwintne danie, które łączy w...
Odsłon: 178
Wyśmienite roladki ze schabu. Świetnie smakują podane na ciepło z dodatkiem s...
Odsłon: 126
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 69
Składniki
Jelito moczymy w letniej wodzie, płuczemy. Obrane, wymyte ziemniaki trzemy przez drobne oczka. Utarte ziemniaki lekko odciskamy z wody. Na patelni smażymy skwarki z boczku. Gdy skwarki zaczną się rumienić dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, solimy i pieprzymy do smaku. Smażymy do momentu ładnego zeszklenia się cebuli. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy całą zawartość z patelni, ponownie mieszamy. Gotową masą ziemniaczaną luźno napełniamy jelito. Ścisło zawiązujemy. Jak kto chce może przed pieczeniem kiszkę sparzyć w 80 stopniach 30 minut, ale najlepiej upiec bezpośrednio po przygotowaniu. Należy pamiętać o kilku nakłuciach igłą przed pieczeniem. Pieczemy w 150 stopniach około godziny do ładnego zarumienienia się kiszki. Kiszkę sparzono i pieczono na patelni do ładnego zarumienienia się kiszki. Smacznego !!!