Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od jakiegoś czasu chodził za mną ten przepis. Pamiętam jak jeszcze moja babcia przyrządzała takie ziemniaczane kiełbaski. Są po prostu pyszne :)
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 713
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 568
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 349
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3529
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 713
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 568
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 349
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3529
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce z cebulą, czosnek przepuszczamy przez praskę. Wędzonkę drobno kroimy, wszystko razem dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.
Jelito naciągamy na lejek maszynki, przepuszczamy farsz przez maszynkę i formujemy kiełbaski.
Układamy na blaszce posmarowaną olejem i nakłuwamy kiszkę ziemniaczaną w kilku miejscach. Wytworzonym tłuszczem podlewamy kiełbaski podczas pieczenia. Pieczemy w piekarniku około 1,5 godziny w temperaturze 170°.