Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i szynki wieprzowej. U mnie 50 dag boczku i 1 kg szynki. Jako przyprawy dodałem specjalną przyprawę do kiełbasy drwala z niedźwiedzim czosnkiem. Konserwa jest naprawdę smaczna i warto ją zrobić i poczuć się jak prawdziwy drwal.
maszynka do mielenia mięsa, nóż, słoiczki
Pełna smaku, aromatyczna, soczysta karkówka z dodatkiem dużej ilości warzyw t...
Odsłon: 156
Minestrone to zupa z sezonowych warzyw. O każdej porze roku jest pyszna. Najl...
Odsłon: 228
Plecam.
Odsłon: 3441
Pełna smaku, aromatyczna, soczysta karkówka z dodatkiem dużej ilości warzyw t...
Odsłon: 156
Minestrone to zupa z sezonowych warzyw. O każdej porze roku jest pyszna. Najl...
Odsłon: 228
Plecam.
Odsłon: 3441
Składniki
Kroimy mięso w kostkę 2x2 cm, mieszamy z peklosolą, a następnie odstawiamy w chłodne miejsce na 24 godz.
Po tym czasie dodajemy mieszankę przypraw i dokładnie mieszamy i mielimy mięsa na szarpaku lub sicie 13 mm. Do zmielonego mięsa dodajemy wodę i wyrabiamy do kleistości farszu. Gotowym farszem napełniamy słoiczki, do każdego słoiczka wlewamy po 2-3 łyżki wody i zakręcamy pokrywki. Słoiczki 300 ml parzymy w 100 stopniach Celsjusza w pierwszy dzień 40 minut, w drugi dzień 30 minut w trzeci dzień 20 minut. Ostudzone słoiczki wstawiamy do lodówki.
Smacznego !!!