Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i szynki wieprzowej. U mnie 50 dag boczku i 1 kg szynki. Jako przyprawy dodałem specjalną przyprawę do kiełbasy drwala z niedźwiedzim czosnkiem. Konserwa jest naprawdę smaczna i warto ją zrobić i poczuć się jak prawdziwy drwal.
maszynka do mielenia mięsa, nóż, słoiczki
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 541
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2798
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 921
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1669
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14525
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 541
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2798
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 921
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1669
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14525
Składniki
Kroimy mięso w kostkę 2x2 cm, mieszamy z peklosolą, a następnie odstawiamy w chłodne miejsce na 24 godz.
Po tym czasie dodajemy mieszankę przypraw i dokładnie mieszamy i mielimy mięsa na szarpaku lub sicie 13 mm. Do zmielonego mięsa dodajemy wodę i wyrabiamy do kleistości farszu. Gotowym farszem napełniamy słoiczki, do każdego słoiczka wlewamy po 2-3 łyżki wody i zakręcamy pokrywki. Słoiczki 300 ml parzymy w 100 stopniach Celsjusza w pierwszy dzień 40 minut, w drugi dzień 30 minut w trzeci dzień 20 minut. Ostudzone słoiczki wstawiamy do lodówki.
Smacznego !!!