Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka Tyrolska, prosta w zrobieniu, idealna na kanapki.
Przepis na pyszny i pożywny makaron ze szpinakiem baby, suszonymi pomidorami...
Odsłon: 686
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 270
Jedno z prostszych, a zarazem pysznych dań, którymi nie pogardzą wytrawni mię...
Odsłon: 25
Przepis na pyszny i pożywny makaron ze szpinakiem baby, suszonymi pomidorami...
Odsłon: 686
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 270
Jedno z prostszych, a zarazem pysznych dań, którymi nie pogardzą wytrawni mię...
Odsłon: 25
Składniki
Mięsa kroimy w 4 centymetrowe kostki, dodajemy peklosól i sos sojowy, dokładnie mieszamy i peklujemy 48 godzin w temperaturze 6-8 stopni Celsjusza, boczek kroimy w kostki lub paski i solimy. Zapeklowane mięsa mielimy przez sitko 5 mm. Do zmielonego mięsa dodajemy zmieloną skórę z golonki oraz rozmieszane w wywarze z gotowania skóry wszystkie przyprawy razem ze skrobią ziemniaczaną i aromatem do Tyrolskiej. Wszystkie składniki dokładnie wyrabiamy do momentu odpowiedniej kleistości.
Gotowym farszem napełniamy słoiczki.
Napełnione słoiczki zamykamy i parzymy w 75 stopniach Celsjusza 50 minut.Po parzeniu wyjmujemy słoiczki z garnka i przechowujemy przez 24 godziny w pokojowej temperaturze. Po 24 godzinach od pierwszego parzenia powtarzamy parzenie w tej samej temperaturze tylko przez 25 minut.
Po parzeniu studzimy słoiczki. Ostudzone przechowujemy w lodówce. Smacznego !!!