Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka Tyrolska, prosta w zrobieniu, idealna na kanapki.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5344
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 881
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11777
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5344
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 881
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11777
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Mięsa kroimy w 4 centymetrowe kostki, dodajemy peklosól i sos sojowy, dokładnie mieszamy i peklujemy 48 godzin w temperaturze 6-8 stopni Celsjusza, boczek kroimy w kostki lub paski i solimy. Zapeklowane mięsa mielimy przez sitko 5 mm. Do zmielonego mięsa dodajemy zmieloną skórę z golonki oraz rozmieszane w wywarze z gotowania skóry wszystkie przyprawy razem ze skrobią ziemniaczaną i aromatem do Tyrolskiej. Wszystkie składniki dokładnie wyrabiamy do momentu odpowiedniej kleistości.
Gotowym farszem napełniamy słoiczki.
Napełnione słoiczki zamykamy i parzymy w 75 stopniach Celsjusza 50 minut.Po parzeniu wyjmujemy słoiczki z garnka i przechowujemy przez 24 godziny w pokojowej temperaturze. Po 24 godzinach od pierwszego parzenia powtarzamy parzenie w tej samej temperaturze tylko przez 25 minut.
Po parzeniu studzimy słoiczki. Ostudzone przechowujemy w lodówce. Smacznego !!!