Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet z mięsa wieprzowego , popularnie "schabowy" to rozbite cienko plastry schabu, obtoczone w jajku i bułce tartej , usmażone na tłuszczu .
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 522
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 709
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1129
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 210
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 212
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6088
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 522
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 709
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1129
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 210
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 212
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6088
Składniki
Mięso opłucz , osusz ręcznikiem papierowym , rozbij na cienkie plastry , osól , opieprz . Przygotuj dwa talerze do jednego wbij jajko a do drugiego wsyp bułkę tartą . Obtocz najpierw w jajku a potem w bułce . Na patelni zagrzej tłuszcz , smaż kotlety na małym ogniu po obu stronach na jasno złoty kolor .