Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ubogacona wersja tradycyjnego schaboszczaka. Chrupiący, soczysty i baaardzo aromatyczny.
Dzisiejszy świat ciągle biegnie do przodu. Powstaje coraz więcej urządzeń dzi...
Odsłon: 96
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 10274
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 1945
Dzisiejszy świat ciągle biegnie do przodu. Powstaje coraz więcej urządzeń dzi...
Odsłon: 96
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 10274
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 1945
Składniki
Mięso rozbić tłuczkiem na dość cienkie płaty. Ponacinać brzegi (ścięgna), aby podczas smażenia kotlety się nie deformowały (zwijały).
Przełożyć do miski, zalać mlekiem do całkowitego przykrycia. Cebulę i czosnek rozdrobnić, dodać do zalewy razem z pozostałymi przyprawami. Kilkukrotnie przemieszać. Powinien być wyczuwalny słonawy posmak. Marynować kilka godzin, najlepiej przez całą noc.
Kotlety odsączyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, panierować klasycznie: mąka, rozmącone jajo, bułka tarta. Smażyć na dość mocno rozgrzanym oleju i...
...pałaszować z ulubionymi dodatkami.