Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ubogacona wersja tradycyjnego schaboszczaka. Chrupiący, soczysty i baaardzo aromatyczny.
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 878
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 123
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3734
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 163
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 878
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 123
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3734
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 163
Składniki
Mięso rozbić tłuczkiem na dość cienkie płaty. Ponacinać brzegi (ścięgna), aby podczas smażenia kotlety się nie deformowały (zwijały).
Przełożyć do miski, zalać mlekiem do całkowitego przykrycia. Cebulę i czosnek rozdrobnić, dodać do zalewy razem z pozostałymi przyprawami. Kilkukrotnie przemieszać. Powinien być wyczuwalny słonawy posmak. Marynować kilka godzin, najlepiej przez całą noc.
Kotlety odsączyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, panierować klasycznie: mąka, rozmącone jajo, bułka tarta. Smażyć na dość mocno rozgrzanym oleju i...
...pałaszować z ulubionymi dodatkami.