Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet schabowy usmażony pod kołderką z pieczarek i żółtego sera podany z młodymi ziemniakami i marynowanymi plasterkami ogórków.
Przepis dnia
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 707
Jeśli w sobotnie popołudnie nagle dopadnie cię głód lub szukasz pomysłu na po...
Odsłon: 1534
Szukasz przepisu na najlepsze kruche rogaliki? Przygotuj je z kruchego ciasta...
Odsłon: 1178
Przepis na bardzo fajny obiad. Wołowina z porami z dodatkiem bazylii oraz jas...
Odsłon: 45
Przepis dnia
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 707
Jeśli w sobotnie popołudnie nagle dopadnie cię głód lub szukasz pomysłu na po...
Odsłon: 1534
Szukasz przepisu na najlepsze kruche rogaliki? Przygotuj je z kruchego ciasta...
Odsłon: 1178
Przepis na bardzo fajny obiad. Wołowina z porami z dodatkiem bazylii oraz jas...
Odsłon: 45
Składniki
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, pieprzymy i odstawiamy na czas smażenia pieczarek. Wymyte, pokrojone w kostkę pieczarki smażymy na patelni z 4 łyżkami oleju. Podczas smażenia dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, solimy i doprawiamy pieprzami do smaku. Na drugiej patelni smażymy kotlety schabowe z obu stron na rumiany kolor, do ich miękkości. Na usmażoną stronę kotleta nakładamy warstwę usmażonych pieczarek z cebulą, po 4 plasterki ogórka marynowanego i na koniec nakładamy starty żółty ser. Patelnię przykrywamy pokrywką i smażymy do rozpuszczenia się sera. W międzyczasie gotujemy ziemniaki. Gotowe kotlety podajemy z ziemniakami posypanymi koperkiem i marynowanymi plasterkami ogórków. Kotlety też możemy posypać koperkiem. Smacznego !!!