Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet schabowy usmażony pod kołderką z pieczarek i żółtego sera podany z młodymi ziemniakami i marynowanymi plasterkami ogórków.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1870
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5691
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5669
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1870
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5691
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5669
Składniki
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, pieprzymy i odstawiamy na czas smażenia pieczarek. Wymyte, pokrojone w kostkę pieczarki smażymy na patelni z 4 łyżkami oleju. Podczas smażenia dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, solimy i doprawiamy pieprzami do smaku. Na drugiej patelni smażymy kotlety schabowe z obu stron na rumiany kolor, do ich miękkości. Na usmażoną stronę kotleta nakładamy warstwę usmażonych pieczarek z cebulą, po 4 plasterki ogórka marynowanego i na koniec nakładamy starty żółty ser. Patelnię przykrywamy pokrywką i smażymy do rozpuszczenia się sera. W międzyczasie gotujemy ziemniaki. Gotowe kotlety podajemy z ziemniakami posypanymi koperkiem i marynowanymi plasterkami ogórków. Kotlety też możemy posypać koperkiem. Smacznego !!!