Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet schabowy usmażony pod kołderką z pieczarek i żółtego sera podany z młodymi ziemniakami i marynowanymi plasterkami ogórków.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17596
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1744
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15204
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4415
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8964
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17596
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1744
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15204
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4415
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8964
Składniki
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, pieprzymy i odstawiamy na czas smażenia pieczarek. Wymyte, pokrojone w kostkę pieczarki smażymy na patelni z 4 łyżkami oleju. Podczas smażenia dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, solimy i doprawiamy pieprzami do smaku. Na drugiej patelni smażymy kotlety schabowe z obu stron na rumiany kolor, do ich miękkości. Na usmażoną stronę kotleta nakładamy warstwę usmażonych pieczarek z cebulą, po 4 plasterki ogórka marynowanego i na koniec nakładamy starty żółty ser. Patelnię przykrywamy pokrywką i smażymy do rozpuszczenia się sera. W międzyczasie gotujemy ziemniaki. Gotowe kotlety podajemy z ziemniakami posypanymi koperkiem i marynowanymi plasterkami ogórków. Kotlety też możemy posypać koperkiem. Smacznego !!!