Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują prawie identycznie jak kotlety schabowe - są mega soczyste i pyszne a skórka obłędnie chrupiąca! Robi się je błyskawicznie - w 15 minut!
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 785
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 347
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6187
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1381
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10059
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 785
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 347
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6187
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1381
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10059
Składniki
Kanie dokładnie myjemy za pomocą wilgotnej szmatki. Odcinamy nóżki, zostawiamy same kapelusze.
W głębokim talerzu rozbijamy jajko, dodajemy 2 łyżki mleka, przyprawiamy solą i pieprzem. Roztrzepujemy bardzo starannie za pomocą widelca.
Na drugi talerz wysypujemy bułkę tartą. Do bułki dodajemy listki świeżego tymianku, mieszamy.
Kanie zamaczamy w roztrzepanym jajku - starannie z każdej strony. Następnie posypujemy bułką tartą z tymiankiem. Nadmiar bułki strzepujemy.
Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy 2 łyżki masła i smażymy kanie z każdej ze stron na złoto.
Podajemy z ziemniakami, kopytkami, kluskami śląskimi, kaszą lub lekką sałatką.
Smacznego :)