Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują prawie identycznie jak kotlety schabowe - są mega soczyste i pyszne a skórka obłędnie chrupiąca! Robi się je błyskawicznie - w 15 minut!
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52270
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 199
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52270
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 199
Składniki
Kanie dokładnie myjemy za pomocą wilgotnej szmatki. Odcinamy nóżki, zostawiamy same kapelusze.
W głębokim talerzu rozbijamy jajko, dodajemy 2 łyżki mleka, przyprawiamy solą i pieprzem. Roztrzepujemy bardzo starannie za pomocą widelca.
Na drugi talerz wysypujemy bułkę tartą. Do bułki dodajemy listki świeżego tymianku, mieszamy.
Kanie zamaczamy w roztrzepanym jajku - starannie z każdej strony. Następnie posypujemy bułką tartą z tymiankiem. Nadmiar bułki strzepujemy.
Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy 2 łyżki masła i smażymy kanie z każdej ze stron na złoto.
Podajemy z ziemniakami, kopytkami, kluskami śląskimi, kaszą lub lekką sałatką.
Smacznego :)